Hedin neemt Zweeds demontagebedrijf over

Demontage • Het autobedrijf wil met de overname de levering van reserveonderdelen veiligstellen.
Redactie Redactie
(foto: Hedin)

Hedin Parts & Logistics, onderdeel van de Hedin Mobility Group, heeft het Zweedse demontagebedrijf OnWheels Bildemontering overgenomen. Met die aanwinst denkt Hedin de leveringszekerheid van reserveonderdelen binnen de groep verder te versterken. Hedin nam vorig jaar ook Stern over in Nederland.

Hedin is al actief in het ontmantelen van auto’s via het meerderheidsbelang in het Deense Koed. Hedin Parts & Logistics, dat werd aangekocht in het midden van 2022, is de hub van de onderdelendistributie van de groep. Daarnaast wil het bedrijf groeien in schadeherstel.

Anders Hedin, oprichter en CEO van Hedin Mobility Group, stelt met de overname te anticiperen op een sterke vraag naar gerecyclede onderdelen. “Het ontmantelen van auto’s is een sleutelonderdeel van onze bedrijfsvoering en wordt steeds belangrijker om zowel kosten- als duurzaamheidsredenen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Hedin neemt Zweeds demontagebedrijf over | Automotive Online

Hedin neemt Zweeds demontagebedrijf over

Demontage • Het autobedrijf wil met de overname de levering van reserveonderdelen veiligstellen.
Redactie Redactie
(foto: Hedin)

Hedin Parts & Logistics, onderdeel van de Hedin Mobility Group, heeft het Zweedse demontagebedrijf OnWheels Bildemontering overgenomen. Met die aanwinst denkt Hedin de leveringszekerheid van reserveonderdelen binnen de groep verder te versterken. Hedin nam vorig jaar ook Stern over in Nederland.

Hedin is al actief in het ontmantelen van auto’s via het meerderheidsbelang in het Deense Koed. Hedin Parts & Logistics, dat werd aangekocht in het midden van 2022, is de hub van de onderdelendistributie van de groep. Daarnaast wil het bedrijf groeien in schadeherstel.

Anders Hedin, oprichter en CEO van Hedin Mobility Group, stelt met de overname te anticiperen op een sterke vraag naar gerecyclede onderdelen. “Het ontmantelen van auto’s is een sleutelonderdeel van onze bedrijfsvoering en wordt steeds belangrijker om zowel kosten- als duurzaamheidsredenen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.