‘BYD presenteert plug-in hybride voor Europese markt’

BYD • Het Chinese autobedrijf wil Europese kopers aan zich binden die nog niet klaar zijn om over te schakelen naar een BEV.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
De volledig elektrische variant van de Seal. (Foto: Shutterstock)

BYD presenteert maandag tijdens de Geneve Auto Show een plug-in hybride, zo meldt Automotive News Europe. Het betreft de Seal U DM plug-in hybride, die het Chinese merk wil verkopen in Europa.

Ook presenteert het Chinese merk nieuwe modellen van zijn luxe submerken Denza en Yangwang op de Autoshow. BYD is van plan dit jaar de verkoop van Denza-modellen in Europa te lanceren. Het is nog niet duidelijk of BYD ook Yangweng in Europa gaat voeren.

Elektrische koploper

Onlangs verkocht BYD wereldwijd meer elektrische modellen dan Tesla. Dit was mede te danken aan de plug-in hybride modellen dat het Chinese merk naast de BEV’s voert.

Eerder maakte Arval bekend de auto’s van BYD in zijn leasevloot op te nemen. In Nederland startte BYD onlangs een samenwerking met Bochane en kwamen er showrooms van het Chinese merk bij.

China haalde Japan vorig jaar in als ’s werelds grootste exporteur van auto’s.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.