Stern rondt deal met Hedin af

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Stern

Stern Groep en Hedin hebben vandaag de koopovereenkomst getekend. Dat meldt Stern vanavond. Hedin betaalt rond de 103 miljoen euro, waarvan 83 miljoen contant, voor de automotive-activiteiten van de dealerholding. De bedragen zijn gelijk aan die van de voorlopige overeenkomst, die op 9 december werd getekend. Het Stern-belang in Bovemij, nu gewaardeerd op 19 miljoen euro, is buiten de transactie gehouden.

Op 23 februari vindt een bijzondere aandeelhoudersvergadering plaats. Stern meldt dat meer dan de helft van de aandeelhouders zich al achter de transactie heeft geschaard. 

“Wij geloven dat met Hedin een hele goede partner voor Stern is gevonden”, zegt Stern-ceo Henk van der Kwast in een toelichting. “Stern is een solide bedrijf met al jaren een waardevolle positie in de Nederlandse markt, maar we zien ook dat de autodistributie in hoog tempo over de landsgrenzen heen gaat. Op eigen kracht onze organisatie uitbouwen tot een pan-Europese groep vergt veel tijd en geld en is niet zonder risico’s omdat de komende tijd zich veel veranderingen gaan voordoen in de verhoudingen binnen onze branche. Daarom sluiten we ons aan bij een sterke speler die al pan-Europees opereert en verstevigen daarmee ook we onze positie in Nederland.”De verkoop van de Stern-activiteiten aan het Zweedse Hedin geeft een enorme impuls aan de groeistrategie van Stern. Dat zegt topman Henk van der Kwast, die zelf leiding zal blijven geven aan het Nederlandse deel van het concern, in een interview met Automotive.

Nederlandse hub

“Samen zullen Stern en Hedin commerciële synergiën bereiken en zetten we een volgende stap in het creëren van een pan-Europese mobiliteitsaanbieder, met Stern als Nederlandse hub”, zegt Anders Hedin, ceo van Hedin Mobility Group. Hedin stelt dat het door de overname uitgroeit tot de zevende dealergroep in Europa. “De automotive sector is in verandering en autofabrikanten en andere business partners zoeken naar professionele partijen die bijdragen aan een betere klantervaring en -loyaliteit. We kijken er naar uit om samen met het team van Stern dit doel te bereiken.”

In de nieuwe Automotive Dealerholding Top 60, die nu te bestellen is, staat Stern op plek 4. De holding verkocht in 2021 in totaal ruim 17 duizend nieuwe voertuigen en 16 duizend occasions. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Stern rondt deal met Hedin af | Automotive Online

Stern rondt deal met Hedin af

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Stern

Stern Groep en Hedin hebben vandaag de koopovereenkomst getekend. Dat meldt Stern vanavond. Hedin betaalt rond de 103 miljoen euro, waarvan 83 miljoen contant, voor de automotive-activiteiten van de dealerholding. De bedragen zijn gelijk aan die van de voorlopige overeenkomst, die op 9 december werd getekend. Het Stern-belang in Bovemij, nu gewaardeerd op 19 miljoen euro, is buiten de transactie gehouden.

Op 23 februari vindt een bijzondere aandeelhoudersvergadering plaats. Stern meldt dat meer dan de helft van de aandeelhouders zich al achter de transactie heeft geschaard. 

“Wij geloven dat met Hedin een hele goede partner voor Stern is gevonden”, zegt Stern-ceo Henk van der Kwast in een toelichting. “Stern is een solide bedrijf met al jaren een waardevolle positie in de Nederlandse markt, maar we zien ook dat de autodistributie in hoog tempo over de landsgrenzen heen gaat. Op eigen kracht onze organisatie uitbouwen tot een pan-Europese groep vergt veel tijd en geld en is niet zonder risico’s omdat de komende tijd zich veel veranderingen gaan voordoen in de verhoudingen binnen onze branche. Daarom sluiten we ons aan bij een sterke speler die al pan-Europees opereert en verstevigen daarmee ook we onze positie in Nederland.”De verkoop van de Stern-activiteiten aan het Zweedse Hedin geeft een enorme impuls aan de groeistrategie van Stern. Dat zegt topman Henk van der Kwast, die zelf leiding zal blijven geven aan het Nederlandse deel van het concern, in een interview met Automotive.

Nederlandse hub

“Samen zullen Stern en Hedin commerciële synergiën bereiken en zetten we een volgende stap in het creëren van een pan-Europese mobiliteitsaanbieder, met Stern als Nederlandse hub”, zegt Anders Hedin, ceo van Hedin Mobility Group. Hedin stelt dat het door de overname uitgroeit tot de zevende dealergroep in Europa. “De automotive sector is in verandering en autofabrikanten en andere business partners zoeken naar professionele partijen die bijdragen aan een betere klantervaring en -loyaliteit. We kijken er naar uit om samen met het team van Stern dit doel te bereiken.”

In de nieuwe Automotive Dealerholding Top 60, die nu te bestellen is, staat Stern op plek 4. De holding verkocht in 2021 in totaal ruim 17 duizend nieuwe voertuigen en 16 duizend occasions. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.