ACM: Hedin Automotive mag dealerholding Janssen Kerres overnemen

Hedin • Bij Janssen Kerres werken 300 mensen, die meegaan in de overname.
Kim Andriessen Kim Andriessen
• Laatste update:
Foto: Hedin Automotive

Dealerholding Hedin Automotive mag van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) de Janssen Kerres Groep en Janssen Kerres Lease overnemen. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over, zo maakte de ACM recent bekend.

‘De ACM heeft geen reden om aan te nemen dat de voorgenomen concentratie de daadwerkelijke mededinging op de Nederlandse markt of een deel daarvan op significante wijze zal belemmeren,’ zo schrijft de ACM in het besluit.

Eind juli maakte Hedin bekend dat het Janssen Kerres wilde overnemen. De transactie was toen nog onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteiten.

Janssen Kerres Groep B.V en Janssen Kerres Lease B.V. zijn actief als dealer van personenauto’s en bedrijfswagens van verschillende merken in Noord-Brabant en Limburg. Ook zijn zij actief op het gebied van autolease en autoschadeherstel. Bij Janssen Kerres werken 300 mensen, die meegaan in de overname. Het bedrijf heeft Kia-, Renault-, Dacia- en Nissan-dealervestigingen in Heerlen, Helmond, Kerkrade, Maastricht, Nuenen, Roermond, Sittard, Venlo en Waalre. De twee schadebedrijven zijn gevestigd in Eindhoven en Heerlen. De omzet bedroeg vorig jaar 200 miljoen euro. De Citroën- en Peugeot-dealeractiviteiten werden eerder dit jaar door Janssen Kerres verkocht aan Hekkert.

Engelse dealergroep

Eerder deze maand kreeg Hedin Automotive al toestemming van de mededingingsautoriteit om de BMW- en Mini-dealerbedrijf Renova te komen.

Ook nam het eerder deze zomer de aandelen over van de Engelse dealergroep Stephen James Alliance Ltd. Het in 1973 opgerichte bedrijf telt vijf BMW- en drie Mini Centres alsmede een stadswinkel in het stedelijk gebied in Londen. Een overnamebedrag is niet bekend gemaakt.

ACM: Hedin Automotive mag dealerholding Janssen Kerres overnemen | Automotive Online

ACM: Hedin Automotive mag dealerholding Janssen Kerres overnemen

Hedin • Bij Janssen Kerres werken 300 mensen, die meegaan in de overname.
Kim Andriessen Kim Andriessen
• Laatste update:
Foto: Hedin Automotive

Dealerholding Hedin Automotive mag van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) de Janssen Kerres Groep en Janssen Kerres Lease overnemen. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over, zo maakte de ACM recent bekend.

‘De ACM heeft geen reden om aan te nemen dat de voorgenomen concentratie de daadwerkelijke mededinging op de Nederlandse markt of een deel daarvan op significante wijze zal belemmeren,’ zo schrijft de ACM in het besluit.

Eind juli maakte Hedin bekend dat het Janssen Kerres wilde overnemen. De transactie was toen nog onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteiten.

Janssen Kerres Groep B.V en Janssen Kerres Lease B.V. zijn actief als dealer van personenauto’s en bedrijfswagens van verschillende merken in Noord-Brabant en Limburg. Ook zijn zij actief op het gebied van autolease en autoschadeherstel. Bij Janssen Kerres werken 300 mensen, die meegaan in de overname. Het bedrijf heeft Kia-, Renault-, Dacia- en Nissan-dealervestigingen in Heerlen, Helmond, Kerkrade, Maastricht, Nuenen, Roermond, Sittard, Venlo en Waalre. De twee schadebedrijven zijn gevestigd in Eindhoven en Heerlen. De omzet bedroeg vorig jaar 200 miljoen euro. De Citroën- en Peugeot-dealeractiviteiten werden eerder dit jaar door Janssen Kerres verkocht aan Hekkert.

Engelse dealergroep

Eerder deze maand kreeg Hedin Automotive al toestemming van de mededingingsautoriteit om de BMW- en Mini-dealerbedrijf Renova te komen.

Ook nam het eerder deze zomer de aandelen over van de Engelse dealergroep Stephen James Alliance Ltd. Het in 1973 opgerichte bedrijf telt vijf BMW- en drie Mini Centres alsmede een stadswinkel in het stedelijk gebied in Londen. Een overnamebedrag is niet bekend gemaakt.