‘Hedin gooit handdoek in de ring bij Pendragon’

Pendragon • Pendragon telt 160 dealervestigingen in het Verenigd Koninkrijk.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(foto: Shutterstock)

Hedin Mobility Group en haar Amerikaanse partner PAG Internationaal (Penske) zien af van een definitief vast bod op de Britse dealergroep Pendragon. Dit terwijl Hedin op 20 september nog een mogelijk bod had toegestuurd. Dat meldt Automotive News Europe.

Het terugtrekken van Hedin komt twee dagen nadat de Amerikaanse dealerketen Lithia Motors het bod op Pedragon heeft verhoogd naar 482 miljoen dollar. De Amerikaanse dealergroep Auto Nation bood 544 miljoen dollar.

Naast de 160 dealervestigingen van Pendragon in het Verenigd Koninkrijk, valt onder de mogelijke deal ook het DMS Pinewood, een ver ontwikkeld DMS dat in elk geval Lithia Motors graag in verzelfstandigde vorm op de Amerikaanse markt wil introduceren.

Hedin heeft vorig jaar ook al eens geprobeerd het Britse bedrijf in te lijven maar trok dat bod terug vanwege financiële onzekerheden.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

‘Hedin gooit handdoek in de ring bij Pendragon’ | Automotive Online

‘Hedin gooit handdoek in de ring bij Pendragon’

Pendragon • Pendragon telt 160 dealervestigingen in het Verenigd Koninkrijk.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(foto: Shutterstock)

Hedin Mobility Group en haar Amerikaanse partner PAG Internationaal (Penske) zien af van een definitief vast bod op de Britse dealergroep Pendragon. Dit terwijl Hedin op 20 september nog een mogelijk bod had toegestuurd. Dat meldt Automotive News Europe.

Het terugtrekken van Hedin komt twee dagen nadat de Amerikaanse dealerketen Lithia Motors het bod op Pedragon heeft verhoogd naar 482 miljoen dollar. De Amerikaanse dealergroep Auto Nation bood 544 miljoen dollar.

Naast de 160 dealervestigingen van Pendragon in het Verenigd Koninkrijk, valt onder de mogelijke deal ook het DMS Pinewood, een ver ontwikkeld DMS dat in elk geval Lithia Motors graag in verzelfstandigde vorm op de Amerikaanse markt wil introduceren.

Hedin heeft vorig jaar ook al eens geprobeerd het Britse bedrijf in te lijven maar trok dat bod terug vanwege financiële onzekerheden.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.