Hedin verkoopt laatste belang Pendragon

Hedin • De verkoop van de Pendragon-aandelen volgt op een overnamestrijd vorig jaar met de Amerikaanse Lithia Group.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock) (Shutterstock (2022))

Hedin Mobility Group heeft zijn laatste belang van 132 miljoen aandelen in het Britse Pendragon PLC verkocht. Dat deelt het bedrijf mee in een persbericht. In totaal verkocht het Zweedse bedrijf de afgelopen drie maanden 385 miljoen aandelen tegen een gemiddelde prijs van 39 cent per aandeel.

De verkoop levert Hedin een winst op van 62,5 miljoen euro.

Hedin had een belang van 26 procent in het beursgenoteerde Pendragon, de op één na grootste dealerorganisatie in Groot-Brittannië met ruim 160 vestigingen.

Overnamestrijd

De verkoop van de Pendragon-aandelen volgt op een overnamestrijd vorig jaar met de Amerikaanse Lithia Group. In 2022 kon Hedin met zijn belang een overname door Lithia blokkeren. De Zweedse groep kwam daarop zelf met een overnamebod op Pendragon maar trok dat later terug ‘wegens financiële onzekerheden’.

Eind vorig jaar liet Hedin weten af te zien van de overnamepoging, waardoor de weg vrijkwam voor Lithia Motors om de overname van Pendragon af te ronden. Hedin heeft nu de Britse markt, in ieder geval voorlopig, verlaten.

Hedin verkoopt laatste belang Pendragon | Automotive Online

Hedin verkoopt laatste belang Pendragon

Hedin • De verkoop van de Pendragon-aandelen volgt op een overnamestrijd vorig jaar met de Amerikaanse Lithia Group.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock) (Shutterstock (2022))

Hedin Mobility Group heeft zijn laatste belang van 132 miljoen aandelen in het Britse Pendragon PLC verkocht. Dat deelt het bedrijf mee in een persbericht. In totaal verkocht het Zweedse bedrijf de afgelopen drie maanden 385 miljoen aandelen tegen een gemiddelde prijs van 39 cent per aandeel.

De verkoop levert Hedin een winst op van 62,5 miljoen euro.

Hedin had een belang van 26 procent in het beursgenoteerde Pendragon, de op één na grootste dealerorganisatie in Groot-Brittannië met ruim 160 vestigingen.

Overnamestrijd

De verkoop van de Pendragon-aandelen volgt op een overnamestrijd vorig jaar met de Amerikaanse Lithia Group. In 2022 kon Hedin met zijn belang een overname door Lithia blokkeren. De Zweedse groep kwam daarop zelf met een overnamebod op Pendragon maar trok dat later terug ‘wegens financiële onzekerheden’.

Eind vorig jaar liet Hedin weten af te zien van de overnamepoging, waardoor de weg vrijkwam voor Lithia Motors om de overname van Pendragon af te ronden. Hedin heeft nu de Britse markt, in ieder geval voorlopig, verlaten.