Mercedes-Benz en Eneco starten samenwerking in Benelux voor laadoplossingen

Mercedes-Benz • Elke wallbox-installatie beschikt over een driefasig laadpunt, driefasige bekabeling, een datakabel en een laadpas om slim te kunnen laden.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Eneco
(Foto: Eneco)

Mercedes-Benz Benelux en Eneco gaan samenwerken op het gebied van laadoplossingen voor elektrische auto’s. Hierbij hebben zowel zakelijke rijders als privéklanten de mogelijkheid om bij aanschaf van hun elektrische of geëlektrificeerde Mercedes-Benz te kiezen voor een wallbox-installatie van Eneco, zo laat het energiebedrijf weten in een persbericht.

‘Via een eenvoudig proces kan de Mercedes-Benz dealer voor de klant een nieuwe laadinfrastructuur aanvragen en de installatie ervan in gang zetten. Groen laden en rijden is hierdoor gemakkelijk te realiseren en maakt de overstap voor de klant zeer eenvoudig’, meldt het bedrijf in een persbericht.

Eneco regelt bij de wallbox-installatie het hele traject van het eerste advies over de laadoplossing tot de fysieke installatie en het uiteindelijke gebruik. Elke wallbox-installatie beschikt over een driefasig laadpunt, driefasige bekabeling, een datakabel en een laadpas om slim te kunnen laden.

Claire D’Haese, Manager Online to Offline Operations van Mercedes-Benz Belgium Luxemburg en Mercedes-Benz Nederland: “Met Eneco hebben wij een betrouwbare partner gevonden voor het aanbieden van laadoplossingen. Eneco heeft, net als Mercedes-Benz, duidelijke ambities als het gaat om een duurzame toekomst en helpt ons om de klant volledig te ontzorgen bij de overstap naar elektrisch rijden.”

“We zijn zeer verheugd over het partnership met Mercedes-Benz”, vult Leonie Baneke, ceo Eneco eMobility, aan. “Dit stelt ons in staat om, samen met een pionier in elektrisch rijden, klanten een probleemloze transitie te bieden richting duurzame mobiliteit.”

Eind augustus maakte Mercedes-Benz bekend dat het een eigen snellaadnetwerk gaat opzetten. Later dit jaar opent het Duitse automerk de eerste drie ‘Charging Hubs’. Deze komen in het Mannheim (Duitsland), Atlanta (Verenigde Staten) en Chengdu (China).

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

Mercedes-Benz en Eneco starten samenwerking in Benelux voor laadoplossingen | Automotive Online

Mercedes-Benz en Eneco starten samenwerking in Benelux voor laadoplossingen

Mercedes-Benz • Elke wallbox-installatie beschikt over een driefasig laadpunt, driefasige bekabeling, een datakabel en een laadpas om slim te kunnen laden.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Eneco
(Foto: Eneco)

Mercedes-Benz Benelux en Eneco gaan samenwerken op het gebied van laadoplossingen voor elektrische auto’s. Hierbij hebben zowel zakelijke rijders als privéklanten de mogelijkheid om bij aanschaf van hun elektrische of geëlektrificeerde Mercedes-Benz te kiezen voor een wallbox-installatie van Eneco, zo laat het energiebedrijf weten in een persbericht.

‘Via een eenvoudig proces kan de Mercedes-Benz dealer voor de klant een nieuwe laadinfrastructuur aanvragen en de installatie ervan in gang zetten. Groen laden en rijden is hierdoor gemakkelijk te realiseren en maakt de overstap voor de klant zeer eenvoudig’, meldt het bedrijf in een persbericht.

Eneco regelt bij de wallbox-installatie het hele traject van het eerste advies over de laadoplossing tot de fysieke installatie en het uiteindelijke gebruik. Elke wallbox-installatie beschikt over een driefasig laadpunt, driefasige bekabeling, een datakabel en een laadpas om slim te kunnen laden.

Claire D’Haese, Manager Online to Offline Operations van Mercedes-Benz Belgium Luxemburg en Mercedes-Benz Nederland: “Met Eneco hebben wij een betrouwbare partner gevonden voor het aanbieden van laadoplossingen. Eneco heeft, net als Mercedes-Benz, duidelijke ambities als het gaat om een duurzame toekomst en helpt ons om de klant volledig te ontzorgen bij de overstap naar elektrisch rijden.”

“We zijn zeer verheugd over het partnership met Mercedes-Benz”, vult Leonie Baneke, ceo Eneco eMobility, aan. “Dit stelt ons in staat om, samen met een pionier in elektrisch rijden, klanten een probleemloze transitie te bieden richting duurzame mobiliteit.”

Eind augustus maakte Mercedes-Benz bekend dat het een eigen snellaadnetwerk gaat opzetten. Later dit jaar opent het Duitse automerk de eerste drie ‘Charging Hubs’. Deze komen in het Mannheim (Duitsland), Atlanta (Verenigde Staten) en Chengdu (China).

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.