Mercedes-Benz wil dit jaar eerste snellaadstations openen

Mercedes-Benz • Wanneer het eerste snellaadpark van Mercedes-Benz in Nederland opent, is nog niet bekend.
Kim Andriessen Kim Andriessen
• Laatste update:
Impressie van een Mercedes-Benz Charging Hub. (Artist's impression: Mercedes-Benz)
Impressie van een Mercedes-Benz Charging Hub. Mercedes-Benz Charging Hub (Foto: Mercedes-Benz)

Mercedes-Benz gaat een eigen snellaadnetwerk opzetten. Later dit jaar opent het Duitse automerk de eerste drie ‘Charging Hubs’, zo meldt het bedrijf in een persbericht. Het dichtstbijzijnde snellaadpark komt in het Duitse Mannheim. Ook in Atlanta (Verenigde Staten) en Chengdu (China) komt volgens Mercedes-Benz nog dit jaar een snellaadpark.

Eind 2024 wil Mercedes-Benz het wereldwijde snellaadnetwerk uitgebreid hebben tot zo’n tweeduizend laadstations. Het langetermijndoel is volgens het Duitse automerk om in 2030 meer dan 10 duizend laadstations te hebben. Deze plekken bieden, afhankelijk van de regio, laadcapaciteiten tot 400 kW via de standaard laadsystemen CCS1, CCS2, NACS en GB/T, aldus Mercedes-Benz.

Alle merken

Wanneer de eerste ‘Charging Hub’ in Nederland opent, is nog niet bekend. Wel stelt het bedrijf dat het zeker is dat de laadstations komen op ‘belangrijke verkeersknooppunten of bij eigen Mercedes-Benz vestigingen’. Het laadnetwerk is toegankelijk voor bestuurders van alle merken.

“We zijn ervan overtuigd dat elektromobiliteit de sleutel is tot een duurzame, emissievrije toekomst. Ons doel is om een infrastructuur te creëren waarmee elektrische voertuigen betrouwbaar en eenvoudig kunnen worden geladen”, zo stelt Franz Reiner, ceo van Mercedes-Benz Mobility.

Eerder deze maand presenteerde Mercedes-Benz zijn nieuwe EV-strategie. Hierin zet het Duitse bedrijf China centraal.

Automotive Schadeseminar (7 september) in teken duurzaam herstel

Meer lezen over Mercedez-Benz en Snelladen

Mercedes-Benz wil dit jaar eerste snellaadstations openen | Automotive Online

Mercedes-Benz wil dit jaar eerste snellaadstations openen

Mercedes-Benz • Wanneer het eerste snellaadpark van Mercedes-Benz in Nederland opent, is nog niet bekend.
Kim Andriessen Kim Andriessen
• Laatste update:
Impressie van een Mercedes-Benz Charging Hub. (Artist's impression: Mercedes-Benz)
Impressie van een Mercedes-Benz Charging Hub. Mercedes-Benz Charging Hub (Foto: Mercedes-Benz)

Mercedes-Benz gaat een eigen snellaadnetwerk opzetten. Later dit jaar opent het Duitse automerk de eerste drie ‘Charging Hubs’, zo meldt het bedrijf in een persbericht. Het dichtstbijzijnde snellaadpark komt in het Duitse Mannheim. Ook in Atlanta (Verenigde Staten) en Chengdu (China) komt volgens Mercedes-Benz nog dit jaar een snellaadpark.

Eind 2024 wil Mercedes-Benz het wereldwijde snellaadnetwerk uitgebreid hebben tot zo’n tweeduizend laadstations. Het langetermijndoel is volgens het Duitse automerk om in 2030 meer dan 10 duizend laadstations te hebben. Deze plekken bieden, afhankelijk van de regio, laadcapaciteiten tot 400 kW via de standaard laadsystemen CCS1, CCS2, NACS en GB/T, aldus Mercedes-Benz.

Alle merken

Wanneer de eerste ‘Charging Hub’ in Nederland opent, is nog niet bekend. Wel stelt het bedrijf dat het zeker is dat de laadstations komen op ‘belangrijke verkeersknooppunten of bij eigen Mercedes-Benz vestigingen’. Het laadnetwerk is toegankelijk voor bestuurders van alle merken.

“We zijn ervan overtuigd dat elektromobiliteit de sleutel is tot een duurzame, emissievrije toekomst. Ons doel is om een infrastructuur te creëren waarmee elektrische voertuigen betrouwbaar en eenvoudig kunnen worden geladen”, zo stelt Franz Reiner, ceo van Mercedes-Benz Mobility.

Eerder deze maand presenteerde Mercedes-Benz zijn nieuwe EV-strategie. Hierin zet het Duitse bedrijf China centraal.

Automotive Schadeseminar (7 september) in teken duurzaam herstel

Meer lezen over Mercedez-Benz en Snelladen