Mogelijk grote nieuwe klant voor VDL Nedcar vanaf 2026

VDL Nedcar • Wie de klant is, wordt niet gemeld.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
(Foto: Shutterstock) (Foto: Shutterstock)

VDL Nedcar heeft een intentieovereenkomst getekend met een niet nader genoemd bedrijf voor de productie van personenauto’s. De productie zou medio 2026 van start moeten gaan is zou goed zijn voor maximaal 3.000 banen.

Het bedrijf laat dat in een interne mededeling weten. Een woordvoerder van VDL zegt desgevraagd tegen het ANP dat in het vierde kwartaal van dit jaar de gesprekken met de mogelijk nieuwe klant worden afgerond. Wie de klant is, wordt niet gemeld. ED meldt dat het in ieder geval niet BYD is.

De productie van Mini’s stopt eind eerste kwartaal van 2024. Het bedrijf meldde eerder al te gaan produceren van ElectricBrands (onder andere Xbus). Ook onderzoekt het mogelijkheden om een test- en researchcentrum te openen. In juni werd een deal gesloten met de vakbonden over een afvloeiingsregeling.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Mogelijk grote nieuwe klant voor VDL Nedcar vanaf 2026 | Automotive Online

Mogelijk grote nieuwe klant voor VDL Nedcar vanaf 2026

VDL Nedcar • Wie de klant is, wordt niet gemeld.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
(Foto: Shutterstock) (Foto: Shutterstock)

VDL Nedcar heeft een intentieovereenkomst getekend met een niet nader genoemd bedrijf voor de productie van personenauto’s. De productie zou medio 2026 van start moeten gaan is zou goed zijn voor maximaal 3.000 banen.

Het bedrijf laat dat in een interne mededeling weten. Een woordvoerder van VDL zegt desgevraagd tegen het ANP dat in het vierde kwartaal van dit jaar de gesprekken met de mogelijk nieuwe klant worden afgerond. Wie de klant is, wordt niet gemeld. ED meldt dat het in ieder geval niet BYD is.

De productie van Mini’s stopt eind eerste kwartaal van 2024. Het bedrijf meldde eerder al te gaan produceren van ElectricBrands (onder andere Xbus). Ook onderzoekt het mogelijkheden om een test- en researchcentrum te openen. In juni werd een deal gesloten met de vakbonden over een afvloeiingsregeling.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.