Ambitieus Autohopper gaat voor de top 3

Oliebollenspecial • Autohopper moet groeien en wil – hopelijk dit jaar al – doorstoten tot in de top 3 van de Nederlandse autoverhuurders.
Redactie Redactie
(foto: Marcel Cazemier)

Autohopper is in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste autoverhuurders in Nederland. De mooie groeipercentages maken indruk. Directeur Roel Steunenberg spreekt van een ‘perfect storm’ waar het bedrijf in positieve zin gebruik van heeft gemaakt. “Alles in onze organisatie is ingesteld op groei en het verbeteren van de dienstverlening.”

Voor groei heb je je operational excellence nodig. Kwaliteit en service aan de klanten moet overal in je organisatie zitten. Wij sturen daarop, hebben een groot zelflerend vermogen en daardoor kunnen we ook zo snel groeien.” Roel Steunenberg windt er geen doekjes om: Autohopper moet groeien en wil – hopelijk volgend jaar al – doorstoten tot in de top 3 van de Nederlandse autoverhuurders. “We groeien omdat de kwaliteit van onze organisatie groeit”, zegt hij stellig. “Ik zal het maar eerlijk zeggen: afgelopen jaar baalde ik enorm dat we een grote tender zijn misgelopen. Maar daardoor zagen we wel heel helder wat we moesten verbeteren. Daar hebben we ons voordeel mee gedaan. En inmiddels zijn we geselecteerd bij een nieuwe grote tender. Daar ben ik enorm trots op.”

Gezond verdienmodel

Een heel belangrijke rol spelen de franchisenemers: de verhuurders. Ze worden goed getraind om extra service te verlenen aan de klanten. Dat levert ze een gezond verdienmodel op. “Uitbreiding van het netwerk in Nederland hoeft eigenlijk niet meer”, vertelt Steunenberg. “We hebben 137 vestigingen, met 130 ondernemers. Vaak zitten de vestigingen in bij een autowasbedrijf of bij de ‘betere universeel’, zoals Carprof, Bosch Car Service of James. Maar het aantal stand-alone vestigingen groeit mee met ons succes. In 2020 waren het er nog maar drie. Inmiddels zitten we op dertig stand-alone Autohopper vestigingen.”Sinds 2020 boekt het bedrijf elk jaar mooie groeicijfers. “De coronapandemie was voor ons een perfect storm: maar dan in positieve zin. Alle factoren kwamen bij elkaar om ons een enorme groeispurt te geven. De overname door Louwman in november 2021 droeg daar zeker aan bij. Met dat extra kapitaal lukte het ons om door de destijds ‘magische grens’ van tweeduizend voertuigen te breken. Komend jaar bereiken we de 4.500 voertuigen. Dat zijn circa duizend busjes en 3.500 personenauto’s.”

Vervangend vervoer

Die worden verhuurd op zowel de particuliere als zakelijke markt. “Heel belangrijk zijn de schadebedrijven, middelgrote leasemaatschappijen en dealers. Die huren onze auto’s voor een week als de klant zijn auto kwijt is voor reparatie. De bussen worden in de zakelijke markt ook heel veel gevraagd voor de last mile delivery.” Bezorgdiensten moeten bij topdrukte snel kunnen bijschakelen en Autohopper maakt dat mogelijk. “Bijvoorbeeld rond Black Friday. Dan wordt er zo massaal online gekocht dat je onze bussen overal ziet rijden.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Ambitieus Autohopper gaat voor de top 3 | Automotive Online

Ambitieus Autohopper gaat voor de top 3

Oliebollenspecial • Autohopper moet groeien en wil – hopelijk dit jaar al – doorstoten tot in de top 3 van de Nederlandse autoverhuurders.
Redactie Redactie
(foto: Marcel Cazemier)

Autohopper is in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste autoverhuurders in Nederland. De mooie groeipercentages maken indruk. Directeur Roel Steunenberg spreekt van een ‘perfect storm’ waar het bedrijf in positieve zin gebruik van heeft gemaakt. “Alles in onze organisatie is ingesteld op groei en het verbeteren van de dienstverlening.”

Voor groei heb je je operational excellence nodig. Kwaliteit en service aan de klanten moet overal in je organisatie zitten. Wij sturen daarop, hebben een groot zelflerend vermogen en daardoor kunnen we ook zo snel groeien.” Roel Steunenberg windt er geen doekjes om: Autohopper moet groeien en wil – hopelijk volgend jaar al – doorstoten tot in de top 3 van de Nederlandse autoverhuurders. “We groeien omdat de kwaliteit van onze organisatie groeit”, zegt hij stellig. “Ik zal het maar eerlijk zeggen: afgelopen jaar baalde ik enorm dat we een grote tender zijn misgelopen. Maar daardoor zagen we wel heel helder wat we moesten verbeteren. Daar hebben we ons voordeel mee gedaan. En inmiddels zijn we geselecteerd bij een nieuwe grote tender. Daar ben ik enorm trots op.”

Gezond verdienmodel

Een heel belangrijke rol spelen de franchisenemers: de verhuurders. Ze worden goed getraind om extra service te verlenen aan de klanten. Dat levert ze een gezond verdienmodel op. “Uitbreiding van het netwerk in Nederland hoeft eigenlijk niet meer”, vertelt Steunenberg. “We hebben 137 vestigingen, met 130 ondernemers. Vaak zitten de vestigingen in bij een autowasbedrijf of bij de ‘betere universeel’, zoals Carprof, Bosch Car Service of James. Maar het aantal stand-alone vestigingen groeit mee met ons succes. In 2020 waren het er nog maar drie. Inmiddels zitten we op dertig stand-alone Autohopper vestigingen.”Sinds 2020 boekt het bedrijf elk jaar mooie groeicijfers. “De coronapandemie was voor ons een perfect storm: maar dan in positieve zin. Alle factoren kwamen bij elkaar om ons een enorme groeispurt te geven. De overname door Louwman in november 2021 droeg daar zeker aan bij. Met dat extra kapitaal lukte het ons om door de destijds ‘magische grens’ van tweeduizend voertuigen te breken. Komend jaar bereiken we de 4.500 voertuigen. Dat zijn circa duizend busjes en 3.500 personenauto’s.”

Vervangend vervoer

Die worden verhuurd op zowel de particuliere als zakelijke markt. “Heel belangrijk zijn de schadebedrijven, middelgrote leasemaatschappijen en dealers. Die huren onze auto’s voor een week als de klant zijn auto kwijt is voor reparatie. De bussen worden in de zakelijke markt ook heel veel gevraagd voor de last mile delivery.” Bezorgdiensten moeten bij topdrukte snel kunnen bijschakelen en Autohopper maakt dat mogelijk. “Bijvoorbeeld rond Black Friday. Dan wordt er zo massaal online gekocht dat je onze bussen overal ziet rijden.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.