Clarios ontwikkelt duurzame natrium-ion-batterij

Batterijtechniek • Natrium-ion-batterijen (ook wel zoutbatterijen genoemd) zijn volgens Clarios een milieuvriendelijk alternatief.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: Clarios)

Clarios werkt samen met accuspecialist Altris aan de ontwikkeling van een laagvoltage natrium-ion-batterij. De accu is bedoeld om elektrische systemen in auto’s, ook die in hybride auto’s en EV’s, van stroom te voorzien, zo maakt het bedrijf bekend.

‘Deze systemen worden complexer en worden vaker door software aangestuurd. Denk aan autonome rijfuncties en het sturen en remmen waarbij er geen gebruik meer wordt gemaakt van een mechanische verbinding maar van elektronica’.

Natrium-ion-batterijen (ook wel zoutbatterijen genoemd) zijn volgens Clarios een milieuvriendelijk alternatief. ‘Ze bevatten alleen zout, ijzer, hout en lucht. Materialen die in overvloed aanwezig zijn en niet giftig. Bovendien zijn de accu’s eenvoudig te recyclen’.

Clarios is van plan een batterij met een capaciteit van maximaal 60 volt op de markt te brengen. Deze zou geschikt zijn voor nieuwe voertuigen en voor de aftermarket.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.