Bonden akkoord met nieuw sociaal plan VDL Nedcar

VDL • Verdere stakingen zijn daarmee van de baan. 
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
VDL Nedcar wil voor meerdere bedrijven auto's bouwen
Foto: VDL Nedcar (Foto: VDL Nedcar)

De leden van de vakbonden FNV en CVN hebben in overgrote meerderheid (90%) ingestemd met het akkoord over aanpassing van het huidige sociaal plan bij VDL Nedcar. Daarmee staat de nieuwe inhoud nu definitief vast en zijn verdere stakingen van de baan, meldt CNV Vakmensen.

Hogere ontslagvergoeding

Eerder deze week bereikten de bonden een voorlopig akkoord met de directie van VDL, eigenaar van autofabriek Nedcar in Born. Nu lag het resultaat ter beoordeling voor aan de leden van de bonden. “De meeste aanwezigen konden zich prima vinden in de nieuwe, hogere, ontslagvergoeding”, zegt Jeroen Bruinsma van CNV Vakmensen. “Een paar kanttekeningen waren er ook, bijvoorbeeld over de productieachterstand die door extra overwerk moet worden ingehaald. Dat legt extra druk, zeker in deze warme periode, op het personeel.”

Eind mei werd de productieachterstand door de OR al geschat op zo’n 7 duizend auto’s.

Stakingen

Vorige maand kwamen medewerkers van VDL Nedcar in actie toen het duidelijk werd dat de autofabriek mogelijk geen nieuwe opdrachtgever meer zou hebben. Het eerder overeengekomen sociaal plan werd aangevochten, maar VDL vond de eisen aanvankelijk buitensporig hoog. Georganiseerde én wilde stakingen waren het resultaat.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Bonden akkoord met nieuw sociaal plan VDL Nedcar | Automotive Online

Bonden akkoord met nieuw sociaal plan VDL Nedcar

VDL • Verdere stakingen zijn daarmee van de baan. 
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
VDL Nedcar wil voor meerdere bedrijven auto's bouwen
Foto: VDL Nedcar (Foto: VDL Nedcar)

De leden van de vakbonden FNV en CVN hebben in overgrote meerderheid (90%) ingestemd met het akkoord over aanpassing van het huidige sociaal plan bij VDL Nedcar. Daarmee staat de nieuwe inhoud nu definitief vast en zijn verdere stakingen van de baan, meldt CNV Vakmensen.

Hogere ontslagvergoeding

Eerder deze week bereikten de bonden een voorlopig akkoord met de directie van VDL, eigenaar van autofabriek Nedcar in Born. Nu lag het resultaat ter beoordeling voor aan de leden van de bonden. “De meeste aanwezigen konden zich prima vinden in de nieuwe, hogere, ontslagvergoeding”, zegt Jeroen Bruinsma van CNV Vakmensen. “Een paar kanttekeningen waren er ook, bijvoorbeeld over de productieachterstand die door extra overwerk moet worden ingehaald. Dat legt extra druk, zeker in deze warme periode, op het personeel.”

Eind mei werd de productieachterstand door de OR al geschat op zo’n 7 duizend auto’s.

Stakingen

Vorige maand kwamen medewerkers van VDL Nedcar in actie toen het duidelijk werd dat de autofabriek mogelijk geen nieuwe opdrachtgever meer zou hebben. Het eerder overeengekomen sociaal plan werd aangevochten, maar VDL vond de eisen aanvankelijk buitensporig hoog. Georganiseerde én wilde stakingen waren het resultaat.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.