‘Aantal gedwongen ontslagen bij VDL Nedcar minder dan verwacht’

VDL • Het aantal ontslagen is al een paar keer eerder bijgesteld.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

VDL Nedcar gaat beduidend minder vaste medewerkers gedwongen ontslaan dan eerder gedacht, meldt het Eindhovens Dagblad. Volgens interne bronnen zullen in plaats van de aangekondigde 937 mensen, tussen de 300 en 350 vaste krachten per 1 november stoppen.

Rond de duizend uitzend- en flexkrachten verlaten nog steeds de Eindhovense autoproducent.

Intern is het aantal boventallige medewerkers met een vast dienstverband al een paar keer naar beneden bijgesteld. De belangrijkste redenen voor een radicale aanpassing zijn het aantal vrijwillige vertrekkers en het hoge ziektepercentage.

Inspanningen

VDL kondigde eerder aan dat de assemblagefabriek in Born per 1 november over gaat op één ploegendienst. Hierdoor zijn 1.800 medewerkers overbodig, waarvan 900 uitzendkrachten. Het bedrijf kondigde eerder aan om zich in te spannen om deze medewerkers aan een nieuwe baan te helpen.

De fabriek in Born ondergaat een transitie van onafhankelijke autobouwer naar ‘een brede partner in duurzame mobiliteit’. Onlangs werd bekend dat de fabriek militaire voertuigen in elkaar gaat zetten.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

‘Aantal gedwongen ontslagen bij VDL Nedcar minder dan verwacht’ | Automotive Online

‘Aantal gedwongen ontslagen bij VDL Nedcar minder dan verwacht’

VDL • Het aantal ontslagen is al een paar keer eerder bijgesteld.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

VDL Nedcar gaat beduidend minder vaste medewerkers gedwongen ontslaan dan eerder gedacht, meldt het Eindhovens Dagblad. Volgens interne bronnen zullen in plaats van de aangekondigde 937 mensen, tussen de 300 en 350 vaste krachten per 1 november stoppen.

Rond de duizend uitzend- en flexkrachten verlaten nog steeds de Eindhovense autoproducent.

Intern is het aantal boventallige medewerkers met een vast dienstverband al een paar keer naar beneden bijgesteld. De belangrijkste redenen voor een radicale aanpassing zijn het aantal vrijwillige vertrekkers en het hoge ziektepercentage.

Inspanningen

VDL kondigde eerder aan dat de assemblagefabriek in Born per 1 november over gaat op één ploegendienst. Hierdoor zijn 1.800 medewerkers overbodig, waarvan 900 uitzendkrachten. Het bedrijf kondigde eerder aan om zich in te spannen om deze medewerkers aan een nieuwe baan te helpen.

De fabriek in Born ondergaat een transitie van onafhankelijke autobouwer naar ‘een brede partner in duurzame mobiliteit’. Onlangs werd bekend dat de fabriek militaire voertuigen in elkaar gaat zetten.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.