VDL gaat batterijmodules assembleren voor BMW

VDL • Deze order biedt werkgelegenheid voor enkele tientallen medewerkers, zo laat VDL weten.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(Foto: VDL)

VDL Groep gaat in Born batterijsystemen assembleren voor BMW Group. De Duitse autofabrikant heeft hiertoe een eerste, langjarige order verstrekt. Dit maakt VDL vandaag bekend. 

VDL gaat in ieder geval tot 2035 ongeveer 125 duizend batterijmodules assembleren voor het aftersalesnetwerk van het Duitse automerk. Daarmee krijgt de samenwerking met BMW Group, na 10 jaar auto’s produceren bij VDL Nedcar, een vervolg. 

Over ongeveer een jaar moeten de eerste batterijmodules aan BMW worden geleverd. De voorbereidingen in Born zijn inmiddels opgestart. Deze order biedt werkgelegenheid voor enkele tientallen medewerkers, zo laat VDL weten.

VDL is daarnaast ook nog in gesprek met andere potentiële opdrachtgevers voor de assemblage van batterijsystemen.

Het Limburgse bedrijf maakt nu nog Mini’s voor BMW, maar dat contract loopt op 1 maart 2024 af. Het aangekondigde vertrek van BMW leidde tot veel onrust en stakingen. In de tussentijd voerde VDL verschillende gesprekken met potentiële nieuw opdrachtgevers. De deal met Xbus is het meest recente wapenfeit uit Born.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

VDL gaat batterijmodules assembleren voor BMW | Automotive Online

VDL gaat batterijmodules assembleren voor BMW

VDL • Deze order biedt werkgelegenheid voor enkele tientallen medewerkers, zo laat VDL weten.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(Foto: VDL)

VDL Groep gaat in Born batterijsystemen assembleren voor BMW Group. De Duitse autofabrikant heeft hiertoe een eerste, langjarige order verstrekt. Dit maakt VDL vandaag bekend. 

VDL gaat in ieder geval tot 2035 ongeveer 125 duizend batterijmodules assembleren voor het aftersalesnetwerk van het Duitse automerk. Daarmee krijgt de samenwerking met BMW Group, na 10 jaar auto’s produceren bij VDL Nedcar, een vervolg. 

Over ongeveer een jaar moeten de eerste batterijmodules aan BMW worden geleverd. De voorbereidingen in Born zijn inmiddels opgestart. Deze order biedt werkgelegenheid voor enkele tientallen medewerkers, zo laat VDL weten.

VDL is daarnaast ook nog in gesprek met andere potentiële opdrachtgevers voor de assemblage van batterijsystemen.

Het Limburgse bedrijf maakt nu nog Mini’s voor BMW, maar dat contract loopt op 1 maart 2024 af. Het aangekondigde vertrek van BMW leidde tot veel onrust en stakingen. In de tussentijd voerde VDL verschillende gesprekken met potentiële nieuw opdrachtgevers. De deal met Xbus is het meest recente wapenfeit uit Born.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.