‘Vinfast nu meer waard dan Ford, GM en BMW’

Vinfast • De totale waarde van Vinfast wordt nu ingeschat op 85 miljard dollar.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(Foto: Vinfast)

De Vietnamese autobouwer Vinfast is nu meer waard dan Ford en GM. Een aandeel Vinfast noteerde dinsdag aan het eind van de dag 37,06 dollar, ruim 270 procent meer dan op maandag bij sluiting van de beurs. De totale waarde van Vinfast wordt nu ingeschat op 85 miljard dollar. Dat is meer dan Ford, GM en ook BMW, zo meldt Bloomberg.

Vinfast is bovendien ruim drie keer meer waard dan de 23 miljard dollar die eerst werd verwacht. Het bedrijf debuteerde deze week aan de Nasdaq in New York via een zogenaamde SPAC. Met de explosieve prijsstijging is Vinfast de best presterende SPAC-debutant op een Amerikaanse beurs van dit jaar tot nu toe.

BYD

Het Vietnamese merk laat niet alleen autofabrikanten als Ford en GM achter zich, Vinfast zou ook meer waard zijn dan BMW, en meer dan Ford en Rivian samen. BYD is nog wel groter, maar omdat er slechts een beperkt aantal (1,3 miljoen) aandelen beschikbaar is, wordt verwacht dat de aandelen nog verder in waarde zullen stijgen.

Vooral eigenaar Pham Nhat Vuong profiteert hiervan. Hij heeft vrijwel het gehele bedrijf in handen, deels via zijn vrouw en Vingroup JSC. Het merendeel van de aandelen is hierdoor niet beschikbaar voor investeerders.

Vinfast is van plan in Nederland vijf showrooms te openen. De Vietnamese fabrikant is een van de kleine dertig nieuwkomers op de Europese markt. Lees er alles over in ons dossier nieuwkomers.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

‘Vinfast nu meer waard dan Ford, GM en BMW’ | Automotive Online

‘Vinfast nu meer waard dan Ford, GM en BMW’

Vinfast • De totale waarde van Vinfast wordt nu ingeschat op 85 miljard dollar.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(Foto: Vinfast)

De Vietnamese autobouwer Vinfast is nu meer waard dan Ford en GM. Een aandeel Vinfast noteerde dinsdag aan het eind van de dag 37,06 dollar, ruim 270 procent meer dan op maandag bij sluiting van de beurs. De totale waarde van Vinfast wordt nu ingeschat op 85 miljard dollar. Dat is meer dan Ford, GM en ook BMW, zo meldt Bloomberg.

Vinfast is bovendien ruim drie keer meer waard dan de 23 miljard dollar die eerst werd verwacht. Het bedrijf debuteerde deze week aan de Nasdaq in New York via een zogenaamde SPAC. Met de explosieve prijsstijging is Vinfast de best presterende SPAC-debutant op een Amerikaanse beurs van dit jaar tot nu toe.

BYD

Het Vietnamese merk laat niet alleen autofabrikanten als Ford en GM achter zich, Vinfast zou ook meer waard zijn dan BMW, en meer dan Ford en Rivian samen. BYD is nog wel groter, maar omdat er slechts een beperkt aantal (1,3 miljoen) aandelen beschikbaar is, wordt verwacht dat de aandelen nog verder in waarde zullen stijgen.

Vooral eigenaar Pham Nhat Vuong profiteert hiervan. Hij heeft vrijwel het gehele bedrijf in handen, deels via zijn vrouw en Vingroup JSC. Het merendeel van de aandelen is hierdoor niet beschikbaar voor investeerders.

Vinfast is van plan in Nederland vijf showrooms te openen. De Vietnamese fabrikant is een van de kleine dertig nieuwkomers op de Europese markt. Lees er alles over in ons dossier nieuwkomers.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.