Duitse consumentenbond ADAC positief over Chinese auto’s 

Duitsland • De goede beoordeling voor de Chinese EV’s komt onder meer door de ‘gerijpte’ batterijtechniek en het ‘acceptabele’ bereik.
Kim Andriessen Kim Andriessen
• Laatste update:
De MG4 is door de ADAC onder de loep genomen. (Foto: Shutterstock)

De Duitse consumentenbond ADAC is naar aanleiding van de Euro-NCAP crashtest positief over auto’s van Chinese merken. De meeste modellen halen de beste score in de test, zo meldt de ADAC op de eigen website.

De goede beoordeling voor de Chinese EV’s komt onder meer door de ‘gerijpte’ batterijtechniek en het ‘acceptabele’ bereik. Ook de veiligheidsvoorzieningen en de uitrusting ‘voldoen over het algemeen aan de eisen’, aldus de ADAC. Ten slotte stelt de consumentenbond dat de lange garanties ‘het vertrouwen van de consument versterken’.

ADAC testte onder meer MG, Airways. BYD, Nio, GWM/Ora, Lynk & Co en Smart. Al die auto’s halen de beoordeling ‘goed’.

Dealernetwerk

ADAC blikt in het verslag ook terug op het ‘Brilliance-debacle‘, het Chinese merk dat al in 2007 op de Duitse markt kwam maar bij de crashtest volledig faalde. ‘Chinese auto’s zijn sindsdien aanzienlijk beter geworden,’ concludeert de organisatie.

De autobond wijst er ook op dat het dealer- en servicenetwerk van Chinese fabrikanten in Duitsland inmiddels aardig op peil is. Het beste scoren BYD, GWM, Maxus en MG, met een landelijk dekkend netwerk met 90 tot 165 vestigingen. Een uitzondering is Nio, dat in Duitsland op niet meer dan 20 locaties aanwezig is.

Een probleem, zo nuanceert de ADAC de positieve woorden, is wel de lange levertijd van onderdelen, met name voor de carrosserie, die tot meerdere weken kan oplopen.

Duitse consumentenbond ADAC positief over Chinese auto’s | Automotive Online

Duitse consumentenbond ADAC positief over Chinese auto’s 

Duitsland • De goede beoordeling voor de Chinese EV’s komt onder meer door de ‘gerijpte’ batterijtechniek en het ‘acceptabele’ bereik.
Kim Andriessen Kim Andriessen
• Laatste update:
De MG4 is door de ADAC onder de loep genomen. (Foto: Shutterstock)

De Duitse consumentenbond ADAC is naar aanleiding van de Euro-NCAP crashtest positief over auto’s van Chinese merken. De meeste modellen halen de beste score in de test, zo meldt de ADAC op de eigen website.

De goede beoordeling voor de Chinese EV’s komt onder meer door de ‘gerijpte’ batterijtechniek en het ‘acceptabele’ bereik. Ook de veiligheidsvoorzieningen en de uitrusting ‘voldoen over het algemeen aan de eisen’, aldus de ADAC. Ten slotte stelt de consumentenbond dat de lange garanties ‘het vertrouwen van de consument versterken’.

ADAC testte onder meer MG, Airways. BYD, Nio, GWM/Ora, Lynk & Co en Smart. Al die auto’s halen de beoordeling ‘goed’.

Dealernetwerk

ADAC blikt in het verslag ook terug op het ‘Brilliance-debacle‘, het Chinese merk dat al in 2007 op de Duitse markt kwam maar bij de crashtest volledig faalde. ‘Chinese auto’s zijn sindsdien aanzienlijk beter geworden,’ concludeert de organisatie.

De autobond wijst er ook op dat het dealer- en servicenetwerk van Chinese fabrikanten in Duitsland inmiddels aardig op peil is. Het beste scoren BYD, GWM, Maxus en MG, met een landelijk dekkend netwerk met 90 tot 165 vestigingen. Een uitzondering is Nio, dat in Duitsland op niet meer dan 20 locaties aanwezig is.

Een probleem, zo nuanceert de ADAC de positieve woorden, is wel de lange levertijd van onderdelen, met name voor de carrosserie, die tot meerdere weken kan oplopen.