‘Vietnamese Vinfast naar de beurs’

Vinfast • De deal kan Vinfast 23 miljard dollar opleveren.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
Een model van Vinfast (Foto: Shutterstock)

Ondernemer Pham Nhat Vuong gaat zijn bedrijf Vinfast naar de beurs brengen. Dit meldt het FD. De beursgang zou via een Special Purpose Acquisition Company (SPAC) plaatsvinden. Een dergelijke onderneming wordt speciaal opgericht om op de beurs geld op te halen voor de overname van een niet-beursgenoteerde onderneming. Beleggers kunnen op hun beurt aandelen kopen in de SPAC.

De beursgang zou Vinfast niet alleen 23 miljard dollar opleveren, ook oprichter Vuong profiteert. Hij kan in een klap 11 miljard bijschrijven op zijn bankrekening, waarmee het vermogen van de Vietnamees verdrievoudigt en hij een van de rijkste mensen op aarde zal zijn.

Het in 2017 opgerichte bedrijf wilde in januari al naar de beurs in New York. Het zou daarmee een van de eerste Vietnamese bedrijven zijn waarvan de aandelen worden verhandel op Wall Street.

Binnen vijf tot zes jaar mikt de onderneming op een wereldwijde verkoop van ongeveer 1 miljoen auto’s per jaar. Vinfast werkt samen met Shell om laadpaal oplossingen te leveren in Europa.

Lees hieronder het Automotive-interview met ceo van Vinfast Le Thi Thu Thuy.

Vinfast-ceo Thuy: “We maken een einde aan de ice-tijd”

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

‘Vietnamese Vinfast naar de beurs’ | Automotive Online

‘Vietnamese Vinfast naar de beurs’

Vinfast • De deal kan Vinfast 23 miljard dollar opleveren.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
Een model van Vinfast (Foto: Shutterstock)

Ondernemer Pham Nhat Vuong gaat zijn bedrijf Vinfast naar de beurs brengen. Dit meldt het FD. De beursgang zou via een Special Purpose Acquisition Company (SPAC) plaatsvinden. Een dergelijke onderneming wordt speciaal opgericht om op de beurs geld op te halen voor de overname van een niet-beursgenoteerde onderneming. Beleggers kunnen op hun beurt aandelen kopen in de SPAC.

De beursgang zou Vinfast niet alleen 23 miljard dollar opleveren, ook oprichter Vuong profiteert. Hij kan in een klap 11 miljard bijschrijven op zijn bankrekening, waarmee het vermogen van de Vietnamees verdrievoudigt en hij een van de rijkste mensen op aarde zal zijn.

Het in 2017 opgerichte bedrijf wilde in januari al naar de beurs in New York. Het zou daarmee een van de eerste Vietnamese bedrijven zijn waarvan de aandelen worden verhandel op Wall Street.

Binnen vijf tot zes jaar mikt de onderneming op een wereldwijde verkoop van ongeveer 1 miljoen auto’s per jaar. Vinfast werkt samen met Shell om laadpaal oplossingen te leveren in Europa.

Lees hieronder het Automotive-interview met ceo van Vinfast Le Thi Thu Thuy.

Vinfast-ceo Thuy: “We maken een einde aan de ice-tijd”

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.