EV-merk Vinfast opent 5 showrooms in Nederland

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
De VF8 wordt thuis afgeleverd. (Foto: Vinfast)

Het elektrische automerk Vinfast is van plan om in Europa 50 showrooms te openen, waarvan 5 in Nederland. De eerste daarvan komt in Amsterdam te staan. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend tijdens de première van de modellen VF 8 en VF 9 op de vakbeurs EVS35 in Oslo.

Er worden ten minste 25 Vinfast-showrooms geopend in Duitsland, 20 in Frankrijk en 5 in Nederland. De eerste bevestigde Duitse vestigingen zijn onder meer in Frankfurt, Berlijn, Keulen, München, Oberhausen en Hamburg. In Frankrijk zijn de bevestigde locaties onder meer in Parijs, Marseille, Nantes, Rennes, Nice, Montpellier, Aix-en-Provence en Metz.Lees hier ons interview met topman Emmanuel Bret: ‘Als autofabrikant zijn wij in staat om de offline en online wereld naadloos op elkaar aan te sluiten.’

“De aankondiging van de Vinfast Stores op de Franse, Duitse en Nederlandse markt geeft aan dat we de Europese markt serieus nemen”, zegt Le Thi Thu Thuy, ceo van Vinfast. Vinfast werkt op basis van een abonnementsmodel. In mei maakte het bedrijf bekend dat FCA bank de captive financier wordt. Leaseplan is leasepartner van het Vietnamese merk. Er zijn inmiddels ongeveer 73 duizend Vinfasts gereserveerd. De auto wordt thuis afgeleverd, inclusief uitleg over de features van de auto.

De eerste vestigingen moeten eind dit jaar worden geopend, waaronder die in Amsterdam.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

EV-merk Vinfast opent 5 showrooms in Nederland | Automotive Online

EV-merk Vinfast opent 5 showrooms in Nederland

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
De VF8 wordt thuis afgeleverd. (Foto: Vinfast)

Het elektrische automerk Vinfast is van plan om in Europa 50 showrooms te openen, waarvan 5 in Nederland. De eerste daarvan komt in Amsterdam te staan. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend tijdens de première van de modellen VF 8 en VF 9 op de vakbeurs EVS35 in Oslo.

Er worden ten minste 25 Vinfast-showrooms geopend in Duitsland, 20 in Frankrijk en 5 in Nederland. De eerste bevestigde Duitse vestigingen zijn onder meer in Frankfurt, Berlijn, Keulen, München, Oberhausen en Hamburg. In Frankrijk zijn de bevestigde locaties onder meer in Parijs, Marseille, Nantes, Rennes, Nice, Montpellier, Aix-en-Provence en Metz.Lees hier ons interview met topman Emmanuel Bret: ‘Als autofabrikant zijn wij in staat om de offline en online wereld naadloos op elkaar aan te sluiten.’

“De aankondiging van de Vinfast Stores op de Franse, Duitse en Nederlandse markt geeft aan dat we de Europese markt serieus nemen”, zegt Le Thi Thu Thuy, ceo van Vinfast. Vinfast werkt op basis van een abonnementsmodel. In mei maakte het bedrijf bekend dat FCA bank de captive financier wordt. Leaseplan is leasepartner van het Vietnamese merk. Er zijn inmiddels ongeveer 73 duizend Vinfasts gereserveerd. De auto wordt thuis afgeleverd, inclusief uitleg over de features van de auto.

De eerste vestigingen moeten eind dit jaar worden geopend, waaronder die in Amsterdam.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.