Mazda maakt 10 procent meer winst in eerste 6 maanden

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
In Europa verkocht Mazda in de eerste helft van het fiscale jaar 67 duizend exemplaren. (Foto: Mazda)

Mazda Motor Corporation realiseerde over de eerste helft van het fiscale jaar een netto-omzet van 11,8 miljard euro, een stijging van 10 procent in vergelijking met het jaar daarvoor, zo laat de autofabrikant weten via een persbericht.

Het bedrijfsresultaat over deze periode bedroeg 397,1 miljoen euro; 39 procent meer dan vorig jaar. Het nettoresultaat bedroeg 617,9 miljoen euro. De autofabrikant verkocht in de periode van 1 april tot 30 september wereldwijd 514 duizend voertuigen.

Duitsland

In Europa ging het om 67 duizend exemplaren; Duitsland is daar de belangrijkste markt met een verkoop van 14 duizend Mazda’s. In Nederland werden er in het eerste helft van het fiscale jaar 4.672 exemplaren verkocht. Op de thuismarkt in Japan werden 68 duizend stuks verkocht, een plus van 14 procent.  Ook Mazda heeft last ondervonden van tekorten aan chips en onderdelen. Het bedrijf was vorig jaar daardoor genoodzaakt z’n productie enkele malen stil te leggen in de Japanse fabrieken.

Mazda maakt 10 procent meer winst in eerste 6 maanden | Automotive Online

Mazda maakt 10 procent meer winst in eerste 6 maanden

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
In Europa verkocht Mazda in de eerste helft van het fiscale jaar 67 duizend exemplaren.
In Europa verkocht Mazda in de eerste helft van het fiscale jaar 67 duizend exemplaren. (Foto: Mazda)

Mazda Motor Corporation realiseerde over de eerste helft van het fiscale jaar een netto-omzet van 11,8 miljard euro, een stijging van 10 procent in vergelijking met het jaar daarvoor, zo laat de autofabrikant weten via een persbericht.

Het bedrijfsresultaat over deze periode bedroeg 397,1 miljoen euro; 39 procent meer dan vorig jaar. Het nettoresultaat bedroeg 617,9 miljoen euro. De autofabrikant verkocht in de periode van 1 april tot 30 september wereldwijd 514 duizend voertuigen.

Duitsland

In Europa ging het om 67 duizend exemplaren; Duitsland is daar de belangrijkste markt met een verkoop van 14 duizend Mazda’s. In Nederland werden er in het eerste helft van het fiscale jaar 4.672 exemplaren verkocht. Op de thuismarkt in Japan werden 68 duizend stuks verkocht, een plus van 14 procent.  Ook Mazda heeft last ondervonden van tekorten aan chips en onderdelen. Het bedrijf was vorig jaar daardoor genoodzaakt z’n productie enkele malen stil te leggen in de Japanse fabrieken.