Ferrari stelt winstverwachting 2023 (nogmaals) naar boven toe bij

Ferrari • De winst in het derde kwartaal was met 595 miljoen euro hoger dan verwacht.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Ferrari verwacht in 2025 zijn eerste elektrische auto te presenteren. (Foto: Shutterstock)

De Italiaanse sportwagenfabrikant Ferrari heeft zijn winstverwachting voor dit jaar naar boven bijgesteld. De hogere winst komt vooral door prijsverhogingen en sterke verkoopcijfers van exclusieve modellen, die in een beperkte oplage worden gebouwd. Dat blijkt uit het financieel verslag van Ferrari over het derde kwartaal van 2023.

De omzet in Q3 was 1,54 miljard euro, met een winst van 595 miljoen euro. Dat is boven de verwachtingen van marktkenners, meldt het ANP. Ferrari heeft dit jaar voor sommige van zijn sportwagens prijsverhogingen doorgevoerd. Dat is geen probleem, omdat veel vermogende klanten niet gehinderd worden door de hoge inflatie en stijgende rentetarieven. Afgelopen kwartaal kochten zij modellen als de nieuwe Daytona SP3, met een prijskaartje van ruim 2 miljoen euro.

Topman Benedetto Vigna is vastberaden om Ferrari om te bouwen tot EV-merk. Naar verwachting onthult hij de eerste volledig elektrische Ferrari in het vierde kwartaal van 2025. Het overstappen naar elektrisch is overigens geen verplichting door regelgeving. Kleinere sportautofabrikanten, waaronder ook concurrent Lamborghini, komen in aanmerking voor vrijstelling van strengere emissielimieten in onder meer Europa. De Europese Unie stelt ook regels op om het gebruik van zogeheten e-brandstoffen mogelijk te maken, waarmee het volledig uitsterven van verbrandingsmotoren kan worden voorkomen.

Eerder dit jaar verhoogde Ferrari zijn winstverwachting ook al. De onderneming verwacht nu dat de operationele winst dit jaar uitkomt op 2,25 miljard euro. Eerder ging de fabrikant uit van 2,22 miljard. Ook de omzetverwachting is verhoogd.

Ook vorig jaar boekte Ferrari een record. Toen verkocht het Italiaanse merk 13.221 auto’s. De omzet bereikte een nieuw record van 5 miljard euro, met een winst van 939 miljoen euro.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Ferrari stelt winstverwachting 2023 (nogmaals) naar boven toe bij | Automotive Online

Ferrari stelt winstverwachting 2023 (nogmaals) naar boven toe bij

Ferrari • De winst in het derde kwartaal was met 595 miljoen euro hoger dan verwacht.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Ferrari verwacht in 2025 zijn eerste elektrische auto te presenteren. (Foto: Shutterstock)

De Italiaanse sportwagenfabrikant Ferrari heeft zijn winstverwachting voor dit jaar naar boven bijgesteld. De hogere winst komt vooral door prijsverhogingen en sterke verkoopcijfers van exclusieve modellen, die in een beperkte oplage worden gebouwd. Dat blijkt uit het financieel verslag van Ferrari over het derde kwartaal van 2023.

De omzet in Q3 was 1,54 miljard euro, met een winst van 595 miljoen euro. Dat is boven de verwachtingen van marktkenners, meldt het ANP. Ferrari heeft dit jaar voor sommige van zijn sportwagens prijsverhogingen doorgevoerd. Dat is geen probleem, omdat veel vermogende klanten niet gehinderd worden door de hoge inflatie en stijgende rentetarieven. Afgelopen kwartaal kochten zij modellen als de nieuwe Daytona SP3, met een prijskaartje van ruim 2 miljoen euro.

Topman Benedetto Vigna is vastberaden om Ferrari om te bouwen tot EV-merk. Naar verwachting onthult hij de eerste volledig elektrische Ferrari in het vierde kwartaal van 2025. Het overstappen naar elektrisch is overigens geen verplichting door regelgeving. Kleinere sportautofabrikanten, waaronder ook concurrent Lamborghini, komen in aanmerking voor vrijstelling van strengere emissielimieten in onder meer Europa. De Europese Unie stelt ook regels op om het gebruik van zogeheten e-brandstoffen mogelijk te maken, waarmee het volledig uitsterven van verbrandingsmotoren kan worden voorkomen.

Eerder dit jaar verhoogde Ferrari zijn winstverwachting ook al. De onderneming verwacht nu dat de operationele winst dit jaar uitkomt op 2,25 miljard euro. Eerder ging de fabrikant uit van 2,22 miljard. Ook de omzetverwachting is verhoogd.

Ook vorig jaar boekte Ferrari een record. Toen verkocht het Italiaanse merk 13.221 auto’s. De omzet bereikte een nieuw record van 5 miljard euro, met een winst van 939 miljoen euro.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.