Wensink draagt Friese Citroën-activiteiten over aan Haaima Hylkema

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
V.l.n.r. Gauke Hylkema, Arne Brouwers & Laurens Stigter. (foto: Wensink)

Wensink stopt eind deze maand met het Franse automerk Citroën en draagt de activiteiten in Leeuwarden, Heerenveen, Drachten, Sneek en Emmeloord over aan Haaima Hylkema. Het bedrijf blijft met de merken Kia, Mercedes-Benz en met Wensink Occasions gehuisvest in de genoemde plaatsen. En met het merk Ford alleen in Emmeloord. 

Deze verschuiving past binnen de nieuwe strategie die Stellantis heeft ingezet waarbij  alle automerken uit de Stellantis portfolio, bij dealerorganisaties worden geclusterd. Stellantis is druk bezig met het inkrimpen van zijn salescontractanten. Wensink koos ervoor geen onderdeel uit te maken van het nieuwe netwerk.

In juli van dit jaar nam Stern, onderdeel van het Zweedse Hedin, al vijf Citroën-vestigingen over van Wensink. Het ging toen over de overname van de DS- en Citroën-vestigingen van Wensink in Groningen, Emmen, Hoogeveen, Meppel en Assen. 

Wensink draagt Friese Citroën-activiteiten over aan Haaima Hylkema | Automotive Online

Wensink draagt Friese Citroën-activiteiten over aan Haaima Hylkema

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
V.l.n.r. Gauke Hylkema, Arne Brouwers & Laurens Stigter. (foto: Wensink)

Wensink stopt eind deze maand met het Franse automerk Citroën en draagt de activiteiten in Leeuwarden, Heerenveen, Drachten, Sneek en Emmeloord over aan Haaima Hylkema. Het bedrijf blijft met de merken Kia, Mercedes-Benz en met Wensink Occasions gehuisvest in de genoemde plaatsen. En met het merk Ford alleen in Emmeloord. 

Deze verschuiving past binnen de nieuwe strategie die Stellantis heeft ingezet waarbij  alle automerken uit de Stellantis portfolio, bij dealerorganisaties worden geclusterd. Stellantis is druk bezig met het inkrimpen van zijn salescontractanten. Wensink koos ervoor geen onderdeel uit te maken van het nieuwe netwerk.

In juli van dit jaar nam Stern, onderdeel van het Zweedse Hedin, al vijf Citroën-vestigingen over van Wensink. Het ging toen over de overname van de DS- en Citroën-vestigingen van Wensink in Groningen, Emmen, Hoogeveen, Meppel en Assen.