Van Mossel slaat megaslag in België en Luxemburg

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Het Belgische hoofdkantoor van Van Mossel in Antwerpen. (Foto: Van Mossel)

Dealerholding Van Mossel heeft de Belgische dealerholding Fidenco en het Luxemburgse Autopolis gekocht van Alcopa. Dat meldt het bedrijf vanochtend. De twee organisaties verkopen opgeteld vanuit 49 vestigingen jaarlijks zo’n 23 duizend auto’s. Alleen de Volvo-activiteiten zijn niet overgenomen, hiervoor is een joint venture aangegaan. 

Twee jaar geleden deden Van Mossel en Alcopa ook al zaken. Toen nam Van Mossel GMAN en Bruyninx over. “De toevoeging van Autopolis en Fidenco aan ons portfolio past perfect in onze groeistrategie”, stelt Eric Berkhof, ceo Van Mossel Automotive Groep. “De goede relatie die we hebben met Alcopa sinds de eerdere overnames stond aan de basis van deze nieuwe overeenkomst.”

Autopolis en Fidenco

Autopolis is een multimerk dealerorganisatie in Luxemburg met twee vestigingen en een verkoopvolume van zo’n achtduizend auto’s per jaar. Het bedrijf vertegenwoordigt 13 merken, te weten Volvo, Opel, Hyundai, Suzuki, Fiat, Jeep, Alfa Romeo, Abarth, MG, Maxus, Cadillac, Chevrolet en Corvette.

De Belgische Fidenco Automotive Groep verkoopt per jaar rond de 15 duizend auto’s van tien merken, te weten Volvo (inclusief Polestar), Ford, Hyundai, Suzuki, Jaguar, Land Rover, MG, Isuzu en Maxus. Deze dealergroep heeft momenteel dertien vestigingen in de provincies Antwerpen en Vlaams Brabant.

Trackrecord

Axel Moorkens, managing director van Alcopa, is ervan overtuigd dat Van Mossel de beste overnamekandidaat was: “We zijn verheugd dat Van Mossel het volgende hoofdstuk van Fidenco en Autopolis gaat schrijven. Na de integratie van GMAN en Bruyninx zijn we ervan overtuigd dat zij de meest geschikte partij zijn om de verdere en versnelde groei van Fidenco en Autopolis te realiseren. De automotive-sector evolueert snel en gezien hun trackrecord is Van Mossel de juiste partner op het juiste moment.”

Door de overname – de grootste in de geschiedenis van het bedrijf – groeit Van Mossel naar circa 250 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Met ruim 4.000 medewerkers realiseert de groep een omzet van circa 3 miljard euro op jaarbasis.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Van Mossel slaat megaslag in België en Luxemburg | Automotive Online

Van Mossel slaat megaslag in België en Luxemburg

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Het Belgische hoofdkantoor van Van Mossel in Antwerpen. (Foto: Van Mossel)

Dealerholding Van Mossel heeft de Belgische dealerholding Fidenco en het Luxemburgse Autopolis gekocht van Alcopa. Dat meldt het bedrijf vanochtend. De twee organisaties verkopen opgeteld vanuit 49 vestigingen jaarlijks zo’n 23 duizend auto’s. Alleen de Volvo-activiteiten zijn niet overgenomen, hiervoor is een joint venture aangegaan. 

Twee jaar geleden deden Van Mossel en Alcopa ook al zaken. Toen nam Van Mossel GMAN en Bruyninx over. “De toevoeging van Autopolis en Fidenco aan ons portfolio past perfect in onze groeistrategie”, stelt Eric Berkhof, ceo Van Mossel Automotive Groep. “De goede relatie die we hebben met Alcopa sinds de eerdere overnames stond aan de basis van deze nieuwe overeenkomst.”

Autopolis en Fidenco

Autopolis is een multimerk dealerorganisatie in Luxemburg met twee vestigingen en een verkoopvolume van zo’n achtduizend auto’s per jaar. Het bedrijf vertegenwoordigt 13 merken, te weten Volvo, Opel, Hyundai, Suzuki, Fiat, Jeep, Alfa Romeo, Abarth, MG, Maxus, Cadillac, Chevrolet en Corvette.

De Belgische Fidenco Automotive Groep verkoopt per jaar rond de 15 duizend auto’s van tien merken, te weten Volvo (inclusief Polestar), Ford, Hyundai, Suzuki, Jaguar, Land Rover, MG, Isuzu en Maxus. Deze dealergroep heeft momenteel dertien vestigingen in de provincies Antwerpen en Vlaams Brabant.

Trackrecord

Axel Moorkens, managing director van Alcopa, is ervan overtuigd dat Van Mossel de beste overnamekandidaat was: “We zijn verheugd dat Van Mossel het volgende hoofdstuk van Fidenco en Autopolis gaat schrijven. Na de integratie van GMAN en Bruyninx zijn we ervan overtuigd dat zij de meest geschikte partij zijn om de verdere en versnelde groei van Fidenco en Autopolis te realiseren. De automotive-sector evolueert snel en gezien hun trackrecord is Van Mossel de juiste partner op het juiste moment.”

Door de overname – de grootste in de geschiedenis van het bedrijf – groeit Van Mossel naar circa 250 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Met ruim 4.000 medewerkers realiseert de groep een omzet van circa 3 miljard euro op jaarbasis.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.