Restwaardejournaal | Van Mossel: ‘Occasions zijn nu zeer gewild’

Restwaardejournaal • De politieke onzekerheid werpt wel een schaduw over de branche.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Marcel Cazemier)

In de eerste aflevering van het Restwaardejournaal in 2024 zijn Occasion-en remarketingdirecteur Kees Berkhof bij Van Mossel, cco van Carcollect Lev van der Eng en vaste deskundige Gerard ten Buuren te gast. Presentator Bart Kuijpers bespreekt met hen de stand van zaken van de restwaarden van Nederlandse auto’s. De uitzending werd live opgenomen tijdens het AM Remarketing Event.

Ten Buuren: “Er zijn veel vragen over de toekomst. De prijsontwikkeling is best stabiel, maar het is spannend wat voor kabinet er komt. Zelf heb ik daar niet veel vertrouwen in.” Hij maakt zich zorgen over de toekomst van de autobranche, vooral op het gebied van elektrisch rijden. Dat heeft te maken met het feit dat het nog onduidelijk is welke kant de politiek de regelgeving van elektrisch rijden opstuurt.

Occasions steeds gewilder

Van Mossel Occasion-directeur Berkhof stelt dat het verkopen van occasions altijd een uitdaging is geweest. “Ik heb het ook nooit anders meegemaakt. In mijn beginjaren weet ik nog dat occasions heel moeilijk te verkopen waren. Maar die situatie is nu anders, occasions zijn zeer gewild.”

Volgens Berkhof begon de vraag naar occasions in 2008 toe te nemen, en met de terugkeer van auto’s uit de lease, komen er nog meer veranderingen aan. “Wij hebben een lease-portefeuille die flink is gegroeid, dus over 4 jaar komen er hier tienduizend auto’s bij”. Van Mossel bereid zich voor op het opvangen van occasions in zijn nieuwe occasion centrum in Waalwijk. De dealer is op het moment de grootste occasionretailer van Nederland. “We willen niet de grootste zijn, maar wel de beste zijn”, aldus Berkhof.

Bekijk hieronder het Restwaardejournaal. Het eerste deel gaat over de restwaardes van elektrische occasions. Na de break (20:30) worden de restwaarden van diesels, plug-ins en bestelwagens besproken.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

Restwaardejournaal | Van Mossel: ‘Occasions zijn nu zeer gewild’ | Automotive Online

Restwaardejournaal | Van Mossel: ‘Occasions zijn nu zeer gewild’

Restwaardejournaal • De politieke onzekerheid werpt wel een schaduw over de branche.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Marcel Cazemier)

In de eerste aflevering van het Restwaardejournaal in 2024 zijn Occasion-en remarketingdirecteur Kees Berkhof bij Van Mossel, cco van Carcollect Lev van der Eng en vaste deskundige Gerard ten Buuren te gast. Presentator Bart Kuijpers bespreekt met hen de stand van zaken van de restwaarden van Nederlandse auto’s. De uitzending werd live opgenomen tijdens het AM Remarketing Event.

Ten Buuren: “Er zijn veel vragen over de toekomst. De prijsontwikkeling is best stabiel, maar het is spannend wat voor kabinet er komt. Zelf heb ik daar niet veel vertrouwen in.” Hij maakt zich zorgen over de toekomst van de autobranche, vooral op het gebied van elektrisch rijden. Dat heeft te maken met het feit dat het nog onduidelijk is welke kant de politiek de regelgeving van elektrisch rijden opstuurt.

Occasions steeds gewilder

Van Mossel Occasion-directeur Berkhof stelt dat het verkopen van occasions altijd een uitdaging is geweest. “Ik heb het ook nooit anders meegemaakt. In mijn beginjaren weet ik nog dat occasions heel moeilijk te verkopen waren. Maar die situatie is nu anders, occasions zijn zeer gewild.”

Volgens Berkhof begon de vraag naar occasions in 2008 toe te nemen, en met de terugkeer van auto’s uit de lease, komen er nog meer veranderingen aan. “Wij hebben een lease-portefeuille die flink is gegroeid, dus over 4 jaar komen er hier tienduizend auto’s bij”. Van Mossel bereid zich voor op het opvangen van occasions in zijn nieuwe occasion centrum in Waalwijk. De dealer is op het moment de grootste occasionretailer van Nederland. “We willen niet de grootste zijn, maar wel de beste zijn”, aldus Berkhof.

Bekijk hieronder het Restwaardejournaal. Het eerste deel gaat over de restwaardes van elektrische occasions. Na de break (20:30) worden de restwaarden van diesels, plug-ins en bestelwagens besproken.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.