Van Mossel koopt Garage Mertens en breidt verder uit in België

Van Mossel • Van Mossel voegt Volkswagen-merken toe aan zijn Belgische portefeuille.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
V.l.n.r. Eric Berkhof, Dominique Desrumaux en Koen Claesen. (Foto: Van Mossel).

Van Mossel neemt Garage Mertens over in België en voegt daarmee Volkswagen-merken toe aan de Belgische portefeuille. Dat meldt Van Mossel in een persbericht.

Van Mossel timmert de afgelopen jaren aan de weg in België. Volgens Koen Claesen, ceo van Van Mossel Belux is dat een strategische keuze: “Elke overname vormt een puzzelstukje in ons geografisch doordacht plan, waarin dealerships, carrosseriebedrijven en leasemaatschappijen onderdeel zijn van Van Mossel Automotive Group. We hebben in de afgelopen jaren veel bedrijven gekocht, maar ook veel overnameverzoeken afgewezen omdat ze niet binnen onze strategie passen.”

D’Ieteren

Garage Mertens heeft showrooms op vier locaties in Sint-Niklaas, Lokeren en Dendermonde en heeft een breed aanbod van gebruikte voertuigen. Het bedrijf werkt samen met importeur D’Ieteren. Garage Mertens behaalde vorig jaar een omzet van 100 miljoen euro. Het bedrijf kent 130 werknemers en verkocht vorig jaar 1.841 nieuwe en 1.280 gebruikte auto’s.

Van Mossel Automotive Groep heeft in 2022 een omzet gerealiseerd van 4,2 miljard euro. De winst voor belasting en afschrijving goodwill kwam uit op 120 miljoen euro (2021: 78 miljoen). De omzet zal in 2023 verder stijgen door overnames, waaronder de overname van Garage Mertens en eerder Hugo Pfohe in Duitsland. In Nederland, Spanje en Engeland zijn gesprekken met mogelijke overnamekandidaten vergevorderd, vertelde ceo Eric Berkhof aan AM.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.