Automotions en Van Mossel kopen Tigchelaar Groep

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Boelo (links) en Wijnand Tigchelaar

Op 1 oktober moet de overname afgerond zijn. Dat bevestigt dga Boelo Tigchelaar aan Automotive.

Vandaag zijn de honderd personeelsleden geïnformeerd, eerder werd al de intentieverklaring getekend. Wijnand Tigchelaar beraadt zich op zijn toekomst die wellicht buiten de autobranche ligt, terwijl Boelo Tigchelaar aandeelhouder wordt van Automotions Tigchelaar en leiding gaat geven aan de drie vestigingen. Voor Automotions is Ford een nieuw merk. Van Mossel had al zes Ford-vestigingen en groeit nu naar negen vestigingen. Automotions en Van Mossel staan beide in  de top 45 van grootste dealerholdings. Bekijk het overzicht in onze Kennisbank.

In een eerste reactie laat Boelo Tigchelaar weten dat dit de beste manier is om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen. “We hebben in de afgelopen jaren een aantal keuzes gemaakt die ongelukkig zijn uitgevallen. Zo namen we Van de Ven over toen zowel Ford als Fiat goed presteerden. Helaas bleek de crisis niet over en gingen beide merken in de jaren erop hard onderuit als gevolg van het ontbreken van modellen met de juiste bijtelling. We hebben behoorlijk gesaneerd en we hebben de zaken goed op de rit gekregen. Maar helaas was het onvoldoende om de stabiliteit te kunnen waarborgen. Dit was daarom de best denkbare oplossing. Samen met Automotions blijven we als Tigchelaar sterk in West-Brabant. Ik kijk uit naar mijn nieuwe rol.” 

Tigchelaar had vestigingen in Breda, Oosterhout, Etten-Leur, Waalwijk, Tilburg en Oisterwijk. 

Lees in Dossiers onze analyse: middelgrote dealers tussen wal en schip.

Wilt u elke dag het laatste automotive nieuws als eerste in uw inbox? Vul dan onderstaand formulier in.

{loadposition newsletter}

 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Automotions en Van Mossel kopen Tigchelaar Groep | Automotive Online

Automotions en Van Mossel kopen Tigchelaar Groep

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Boelo (links) en Wijnand Tigchelaar

Op 1 oktober moet de overname afgerond zijn. Dat bevestigt dga Boelo Tigchelaar aan Automotive.

Vandaag zijn de honderd personeelsleden geïnformeerd, eerder werd al de intentieverklaring getekend. Wijnand Tigchelaar beraadt zich op zijn toekomst die wellicht buiten de autobranche ligt, terwijl Boelo Tigchelaar aandeelhouder wordt van Automotions Tigchelaar en leiding gaat geven aan de drie vestigingen. Voor Automotions is Ford een nieuw merk. Van Mossel had al zes Ford-vestigingen en groeit nu naar negen vestigingen. Automotions en Van Mossel staan beide in  de top 45 van grootste dealerholdings. Bekijk het overzicht in onze Kennisbank.

In een eerste reactie laat Boelo Tigchelaar weten dat dit de beste manier is om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen. “We hebben in de afgelopen jaren een aantal keuzes gemaakt die ongelukkig zijn uitgevallen. Zo namen we Van de Ven over toen zowel Ford als Fiat goed presteerden. Helaas bleek de crisis niet over en gingen beide merken in de jaren erop hard onderuit als gevolg van het ontbreken van modellen met de juiste bijtelling. We hebben behoorlijk gesaneerd en we hebben de zaken goed op de rit gekregen. Maar helaas was het onvoldoende om de stabiliteit te kunnen waarborgen. Dit was daarom de best denkbare oplossing. Samen met Automotions blijven we als Tigchelaar sterk in West-Brabant. Ik kijk uit naar mijn nieuwe rol.” 

Tigchelaar had vestigingen in Breda, Oosterhout, Etten-Leur, Waalwijk, Tilburg en Oisterwijk. 

Lees in Dossiers onze analyse: middelgrote dealers tussen wal en schip.

Wilt u elke dag het laatste automotive nieuws als eerste in uw inbox? Vul dan onderstaand formulier in.

{loadposition newsletter}

 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.