Nissan en Honda onderzoeken samenwerking

Samenwerking • Beide bedrijven streven naar een ‘win-winsituatie’ voor duurzame groei.
Robert L. Smid Robert L. Smid
Nissan-ceo Makoto Uchida (l.), Honda-directeur Toshihiro Mibe (r.). (Foto: Nissan)

Nissan en Honda gaan op het gebied van elektrificatie een samenwerking onderzoeken, zo meldt Nissan op zijn website. Beide bedrijven onderzoeken ook samenwerkingsopties op het gebied van gemeenschappelijke onderdelen en gezamenlijke inkoop.

De Japanse autofabrikanten willen productiekosten verlagen om zo rivalen zoals Tesla en nieuwkomers uit China in de wereldwijde EV-race in te halen.

‘Win-winsituatie’

Makoto Uchida, president en ceo van Nissan: “Het is belangrijk om ons voor te bereiden op het toenemende tempo van transformatie in mobiliteit op de middellange tot lange termijn.” Volgens Uchida streven beide bedrijven naar een ‘win-winsituatie’ voor duurzame groei.

“Onze studiecriteria zijn gericht om te bepalen of de synergie van de technologieën en kennis die onze bedrijven hebben ontwikkeld ons in staat zal stellen marktleiders te worden door nieuwe waarde te creëren voor de auto-industrie”, stelt Honda-directeur Toshihiro Mibe.

Verdere samenwerking

De volledige details van de mogelijke samenwerking zijn nog niet bekend. De samenwerking zou kunnen uitbreiden naar een gezamenlijke batterijproductie voor zowel BEV’s als hybride-modellen.

Eerder ging Nissan ook met het noodlijdende Fisker in gesprek over een samenwerking.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

Nissan en Honda onderzoeken samenwerking | Automotive Online

Nissan en Honda onderzoeken samenwerking

Samenwerking • Beide bedrijven streven naar een ‘win-winsituatie’ voor duurzame groei.
Robert L. Smid Robert L. Smid
Nissan-ceo Makoto Uchida (l.), Honda-directeur Toshihiro Mibe (r.). (Foto: Nissan)

Nissan en Honda gaan op het gebied van elektrificatie een samenwerking onderzoeken, zo meldt Nissan op zijn website. Beide bedrijven onderzoeken ook samenwerkingsopties op het gebied van gemeenschappelijke onderdelen en gezamenlijke inkoop.

De Japanse autofabrikanten willen productiekosten verlagen om zo rivalen zoals Tesla en nieuwkomers uit China in de wereldwijde EV-race in te halen.

‘Win-winsituatie’

Makoto Uchida, president en ceo van Nissan: “Het is belangrijk om ons voor te bereiden op het toenemende tempo van transformatie in mobiliteit op de middellange tot lange termijn.” Volgens Uchida streven beide bedrijven naar een ‘win-winsituatie’ voor duurzame groei.

“Onze studiecriteria zijn gericht om te bepalen of de synergie van de technologieën en kennis die onze bedrijven hebben ontwikkeld ons in staat zal stellen marktleiders te worden door nieuwe waarde te creëren voor de auto-industrie”, stelt Honda-directeur Toshihiro Mibe.

Verdere samenwerking

De volledige details van de mogelijke samenwerking zijn nog niet bekend. De samenwerking zou kunnen uitbreiden naar een gezamenlijke batterijproductie voor zowel BEV’s als hybride-modellen.

Eerder ging Nissan ook met het noodlijdende Fisker in gesprek over een samenwerking.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.