Topmannen gehoord in onderzoek naar emissiemetingen

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:

Dat meldt het Europees Parlement op zijn website. In maart dit jaar is een enquêtecommissie opgezet die onderzoek doet naar emissiemetingen in de auto-industrie.

Volgens RTL Nieuws heeft Renault-topman Gaspar Gascon Abellan tegen de onderzoekscommissie gezegd niet te hebben gesjoemeld met de uitstootwaarden van dieselauto’s. Begin dit jaar werden 15 duizend auto’s teruggeroepen van het merk om aanpassingen te doen aan de motor zodat de voertuigen aan de emissiestandaarden voldoen.

Tussentijds verslag

Vandaag wordt ook gestemd over een tussentijds verslag waarin de bevindingen tot nu toe staan. De commissie heeft tot nu toe vertegenwoordigers van verschillende academische instellingen, brancheorganisaties en non-gouvernementele organisaties gehoord.
Morgen is er een live-sessie via Facebook te volgen, zodat er vragen gesteld kunnen worden aan Kathleen Van Brempt, de voorzitter van de parlementaire commissie.

Topmannen gehoord in onderzoek naar emissiemetingen | Automotive Online

Topmannen gehoord in onderzoek naar emissiemetingen

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:

Dat meldt het Europees Parlement op zijn website. In maart dit jaar is een enquêtecommissie opgezet die onderzoek doet naar emissiemetingen in de auto-industrie.

Volgens RTL Nieuws heeft Renault-topman Gaspar Gascon Abellan tegen de onderzoekscommissie gezegd niet te hebben gesjoemeld met de uitstootwaarden van dieselauto’s. Begin dit jaar werden 15 duizend auto’s teruggeroepen van het merk om aanpassingen te doen aan de motor zodat de voertuigen aan de emissiestandaarden voldoen.

Tussentijds verslag

Vandaag wordt ook gestemd over een tussentijds verslag waarin de bevindingen tot nu toe staan. De commissie heeft tot nu toe vertegenwoordigers van verschillende academische instellingen, brancheorganisaties en non-gouvernementele organisaties gehoord.
Morgen is er een live-sessie via Facebook te volgen, zodat er vragen gesteld kunnen worden aan Kathleen Van Brempt, de voorzitter van de parlementaire commissie.