AAGB neemt Ronden Banden over: ‘Alles komt nu bij elkaar’

Overname • AAGB is dit jaar druk bezig met overnames. Zo nam het bedrijf deze week het Belgische SDS Autoparts. Eerder nam AAGB ook ASN Autoschade over en Roskamp Automaterialen.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: AAGB)

Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) neemt per 31 maart bandengroothandel Ronden Banden over, zo bevestigt de groep. Met de kennis, het assortiment, de beschikbaarheid en de dienstverlening van Ronden Banden wil AAGB Partspoint een ‘boost geven’.

‘Ronden Banden heeft een uitgebreid pakket aan diensten, waaronder een bandenhotel. De organisatie bestaat uit ruim 50 werknemers en een wagenpark van 18 bedrijfsbussen, waaronder een servicetruck voor truck-assistentie.’ De bandengroothandel, die levert vanuit Doetinchem, is actief in Gelderland, Overijssel en Noord-Brabant en levert aan autobedrijven, fleetowners, transportbedrijven, loonwerkers en de industrie.

Gezamenlijke ondersteuning

Volgens AAGB kwamen de twee partijen via Tyrenet met elkaar in gesprek. Uit deze kennismaking volgde, volgens Maurice Kock, scheidend eigenaar van Ronden Banden, dat de twee een ‘sterke match’ vormen. Hij legt uit: “Zowel AAGB als Ronden Banden hebben de laatste jaren dienstenpakket uitgebreid. Nu komt alles bij elkaar.”

Alle vestigingen gaan mee met de overname.

Rob Visser, director network bij AAGB, vertelt over de overname: “Ronden Banden heeft kennis op het gebied van personen- en truckbanden. Die kennis sluit aan bij onze huidige bandenpropositie en biedt ons ook mogelijkheden voor de verkoop van truckbanden. Gezamenlijk kunnen we nog betere ondersteuning bieden aan onze afnemers.”

AAGB is dit jaar druk bezig met overnames. Zo nam het bedrijf deze week het Belgische SDS Autoparts. Eerder nam AAGB ook ASN Autoschade over en Roskamp Automaterialen.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

AAGB neemt Ronden Banden over: ‘Alles komt nu bij elkaar’ | Automotive Online

AAGB neemt Ronden Banden over: ‘Alles komt nu bij elkaar’

Overname • AAGB is dit jaar druk bezig met overnames. Zo nam het bedrijf deze week het Belgische SDS Autoparts. Eerder nam AAGB ook ASN Autoschade over en Roskamp Automaterialen.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: AAGB)

Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) neemt per 31 maart bandengroothandel Ronden Banden over, zo bevestigt de groep. Met de kennis, het assortiment, de beschikbaarheid en de dienstverlening van Ronden Banden wil AAGB Partspoint een ‘boost geven’.

‘Ronden Banden heeft een uitgebreid pakket aan diensten, waaronder een bandenhotel. De organisatie bestaat uit ruim 50 werknemers en een wagenpark van 18 bedrijfsbussen, waaronder een servicetruck voor truck-assistentie.’ De bandengroothandel, die levert vanuit Doetinchem, is actief in Gelderland, Overijssel en Noord-Brabant en levert aan autobedrijven, fleetowners, transportbedrijven, loonwerkers en de industrie.

Gezamenlijke ondersteuning

Volgens AAGB kwamen de twee partijen via Tyrenet met elkaar in gesprek. Uit deze kennismaking volgde, volgens Maurice Kock, scheidend eigenaar van Ronden Banden, dat de twee een ‘sterke match’ vormen. Hij legt uit: “Zowel AAGB als Ronden Banden hebben de laatste jaren dienstenpakket uitgebreid. Nu komt alles bij elkaar.”

Alle vestigingen gaan mee met de overname.

Rob Visser, director network bij AAGB, vertelt over de overname: “Ronden Banden heeft kennis op het gebied van personen- en truckbanden. Die kennis sluit aan bij onze huidige bandenpropositie en biedt ons ook mogelijkheden voor de verkoop van truckbanden. Gezamenlijk kunnen we nog betere ondersteuning bieden aan onze afnemers.”

AAGB is dit jaar druk bezig met overnames. Zo nam het bedrijf deze week het Belgische SDS Autoparts. Eerder nam AAGB ook ASN Autoschade over en Roskamp Automaterialen.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.