‘BYD verhoogt verkoopdoelstelling voor dit jaar met 20 procent’

BYD • Voorzitter Wang Chuanfu voorspelt dat de winstmarge van BYD komend jaar verder daalt.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
BYD was in september 2023 al prominent aanwezig in München, tijdens de IAA. Deze Beierse stad is een van de speelsteden tijdens het EK voetbal in de zomer van 2024.
(Foto: Shutterstock).

BYD verhoogt de wereldwijde verkoopdoelstelling in 2024 met 20 procent, vergeleken met 2023. Het Chinese merk poogt dit jaar 3,6 miljoen auto’s te verkopen. Dat meldt Bloomberg.

Met name op de buitenlandse markten hoopt BYD een slag te slaan. Het merk verwacht een half miljoen auto’s buiten China te verkopen, een verdubbeling ten opzichte van afgelopen jaar. In 2025 moet het aantal oplopen tot een miljoen, vertelde voorzitter Wang Chuanfu tijdens een investeerdersbijeenkomst van BYD op woensdag.

Ook voorspelde Wang dat de winstmarge van BYD komend jaar verder gaat afnemen doordat de prijzenoorlog heviger wordt. De industrie gaat wat hem betreft een “knock-out ronde” in op het gebied van schaal, kosten en technologie. Wang schat dat het marktaandeel van buitenlandse merken op de Chinese markt de komende drie tot vijf jaar afneemt van 40 procent naar 10 procent.

Recordwinst

BYD boekte afgelopen jaar een recordwinst van 3,83 miljard euro. Dat is bijna 81 procent meer dan een jaar eerder, meldt het bedrijf. De omzet van BYD nam vorig jaar met 42 procent toe tot 77 miljard euro.

BYD introduceerde eerder deze week het volledig elektrische model Seagull, die in China minder dan 10 duizend dollar moet kosten.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

‘BYD verhoogt verkoopdoelstelling voor dit jaar met 20 procent’ | Automotive Online

‘BYD verhoogt verkoopdoelstelling voor dit jaar met 20 procent’

BYD • Voorzitter Wang Chuanfu voorspelt dat de winstmarge van BYD komend jaar verder daalt.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
BYD was in september 2023 al prominent aanwezig in München, tijdens de IAA. Deze Beierse stad is een van de speelsteden tijdens het EK voetbal in de zomer van 2024.
(Foto: Shutterstock).

BYD verhoogt de wereldwijde verkoopdoelstelling in 2024 met 20 procent, vergeleken met 2023. Het Chinese merk poogt dit jaar 3,6 miljoen auto’s te verkopen. Dat meldt Bloomberg.

Met name op de buitenlandse markten hoopt BYD een slag te slaan. Het merk verwacht een half miljoen auto’s buiten China te verkopen, een verdubbeling ten opzichte van afgelopen jaar. In 2025 moet het aantal oplopen tot een miljoen, vertelde voorzitter Wang Chuanfu tijdens een investeerdersbijeenkomst van BYD op woensdag.

Ook voorspelde Wang dat de winstmarge van BYD komend jaar verder gaat afnemen doordat de prijzenoorlog heviger wordt. De industrie gaat wat hem betreft een “knock-out ronde” in op het gebied van schaal, kosten en technologie. Wang schat dat het marktaandeel van buitenlandse merken op de Chinese markt de komende drie tot vijf jaar afneemt van 40 procent naar 10 procent.

Recordwinst

BYD boekte afgelopen jaar een recordwinst van 3,83 miljard euro. Dat is bijna 81 procent meer dan een jaar eerder, meldt het bedrijf. De omzet van BYD nam vorig jaar met 42 procent toe tot 77 miljard euro.

BYD introduceerde eerder deze week het volledig elektrische model Seagull, die in China minder dan 10 duizend dollar moet kosten.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.