‘Man opgepakt voor oplichting met leasecontracten’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Man aanghouden voor oplichting met leasecontracten. (Foto: Shutterstock)

De politie heeft een 39-jarige man uit Duiven aangehouden op verdenking van grootschalige oplichting met leasecontracten. De verdachte bood de contracten aan via het bedrijf All in Autolease, maar de man kwam zijn afspraken niet na en de auto’s werden niet geleverd. De verdachte zou met deze praktijken ruim 200 duizend euro hebben buitgemaakt. Dat meldt het AVRO/Tros programma Opgelicht?! Voor zover bekend zijn 250 mensen zijn gedupeerd in deze zaak.

De zaak kwam aan het rollen in het najaar van 2018 toen verschillende gedupeerden van zich lieten horen, waaronder een reclamebureau dat net een grote billboardcampagne voor Allinnautolease was gestart, maar nooit zijn geld kreeg.

Het bedrijf Allinnautolease bood leasecontracten aan ‘zonder zorgen’. Klanten betaalden administratiekosten en een maandtermijn voor de borg, terwijl sommige klanten ook een maandtermijn voor het leasecontract betaalden. Maar de bestelde auto’s werden niet geleverd.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.