‘Vacaturestop voor Duitse VW-fabrieken’

Volkswagen • De vacaturestop is onderdeel van een grote bezuinigingsoperatie.
Redactie Redactie
VW-fabriek in Emden. (Foto: Volkswagen)

Volkswagen heeft voor de zes grootste fabrieken in Duitsland een vacaturestop ingesteld. De maatregel maakt deel uit van een bezuinigingsprogramma, waarmee het merk tien miljard euro wil besparen. Duitse media melden dit, met verwijzingen naar een woordvoerder van Volkswagen. Hoe lang de vacaturestop duurt, is nog niet besloten. “Tot nader order”, geeft de woordvoerder aan.

De maatregel betreft de hoofdvestiging in Wolfsburg en fabrieken in Hannover, Braunschweig, Salzgitter, Emden en Kassel. VW moet vooral bezuinigen bij het kernmerk Volkswagen, dat met te hoge kosten kampt. In de eerste negen maanden van dit jaar daalde de marge naar 3,4 procent, iets wat VW tegen 2026 wil herstellen naar zeker 6,5 procent. De ondernemingsraad van VW staat achter de nieuwste maatregel, omdat daarmee kan worden voorkomen dat bestaande banen geschrapt worden.

Volkswagen kampt de laatste tijd ook met ernstige problemen rond de levering van onderdelen voor elektrische motoren. Dat wordt veroorzaakt door een storing in een componentenfabriek in Kassel. Het probleem doet zich voor bij de APP550 motor die in een reeks duurdere EV’s van de verschillende VW-merken wordt gebruikt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

‘Vacaturestop voor Duitse VW-fabrieken’ | Automotive Online

‘Vacaturestop voor Duitse VW-fabrieken’

Volkswagen • De vacaturestop is onderdeel van een grote bezuinigingsoperatie.
Redactie Redactie
VW-fabriek in Emden. (Foto: Volkswagen)

Volkswagen heeft voor de zes grootste fabrieken in Duitsland een vacaturestop ingesteld. De maatregel maakt deel uit van een bezuinigingsprogramma, waarmee het merk tien miljard euro wil besparen. Duitse media melden dit, met verwijzingen naar een woordvoerder van Volkswagen. Hoe lang de vacaturestop duurt, is nog niet besloten. “Tot nader order”, geeft de woordvoerder aan.

De maatregel betreft de hoofdvestiging in Wolfsburg en fabrieken in Hannover, Braunschweig, Salzgitter, Emden en Kassel. VW moet vooral bezuinigen bij het kernmerk Volkswagen, dat met te hoge kosten kampt. In de eerste negen maanden van dit jaar daalde de marge naar 3,4 procent, iets wat VW tegen 2026 wil herstellen naar zeker 6,5 procent. De ondernemingsraad van VW staat achter de nieuwste maatregel, omdat daarmee kan worden voorkomen dat bestaande banen geschrapt worden.

Volkswagen kampt de laatste tijd ook met ernstige problemen rond de levering van onderdelen voor elektrische motoren. Dat wordt veroorzaakt door een storing in een componentenfabriek in Kassel. Het probleem doet zich voor bij de APP550 motor die in een reeks duurdere EV’s van de verschillende VW-merken wordt gebruikt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.