Joost van Houwelingen nieuwe directeur Europcar Benelux

Europcar • Van Houwelingen komt van Pon, waar hij de afgelopen drie jaar Managing Director Automotive Services was.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(Foto: Shutterstock)

Joost van Houwelingen is de nieuwe managing director van Europcar Mobility Group Benelux. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt.

Van Houwelingen komt van Pon, waar hij de afgelopen drie jaar de functie van Managing Director Automotive Services bekleedde. Daarvoor was hij directeur van mobiliteitscentrum Move in Amsterdam.

Van Houwelingen gaat zijn ervaring op het gebied van strategie, transformatie, e-commerce en data-analyse inzetten om de activiteiten van de groep in de Benelux verder te laten groeien, zo vertelt hij. Van Houwelingen: “Het mobiliteits- en verhuurlandschap verandert snel. Klanttevredenheid, een naadloze verhuurervaring en betrokkenheid van medewerkers zullen centraal staan in onze strategie voor de toekomst.”

Europcar is deels in handen van Pon. Van Houwelingen wordt ondersteund door Olivier Verburg en Henk de Korte. Verburg is benoemd tot financieel directeur en was hiervoor werkzaam bij Pon als manager finance & control. Henk de Korte is de nieuwe operationeel directeur voor de Benelux. Hij maakt de overstap van Hertz waar hij 24 jaar werkzaam is geweest.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

Joost van Houwelingen nieuwe directeur Europcar Benelux | Automotive Online

Joost van Houwelingen nieuwe directeur Europcar Benelux

Europcar • Van Houwelingen komt van Pon, waar hij de afgelopen drie jaar Managing Director Automotive Services was.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(Foto: Shutterstock)

Joost van Houwelingen is de nieuwe managing director van Europcar Mobility Group Benelux. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt.

Van Houwelingen komt van Pon, waar hij de afgelopen drie jaar de functie van Managing Director Automotive Services bekleedde. Daarvoor was hij directeur van mobiliteitscentrum Move in Amsterdam.

Van Houwelingen gaat zijn ervaring op het gebied van strategie, transformatie, e-commerce en data-analyse inzetten om de activiteiten van de groep in de Benelux verder te laten groeien, zo vertelt hij. Van Houwelingen: “Het mobiliteits- en verhuurlandschap verandert snel. Klanttevredenheid, een naadloze verhuurervaring en betrokkenheid van medewerkers zullen centraal staan in onze strategie voor de toekomst.”

Europcar is deels in handen van Pon. Van Houwelingen wordt ondersteund door Olivier Verburg en Henk de Korte. Verburg is benoemd tot financieel directeur en was hiervoor werkzaam bij Pon als manager finance & control. Henk de Korte is de nieuwe operationeel directeur voor de Benelux. Hij maakt de overstap van Hertz waar hij 24 jaar werkzaam is geweest.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.