ADAC: Nieuwe auto vaak slechter dan voorganger

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Veel nieuwe auto’s zijn kwalitatief minder goed dan hun voorgangers. Dat meldt de Duitse consumentenbond ADAC, dat 580 auto’s onderzocht op de kwaliteit van het interieur, materiaal en carrosserie. 

ADAC constateert dat de kostendruk in de auto-industrie bij veel fabrikanten leidt tot versobering van de kwaliteit. Ook bij premiummerken en de Duitse volumemerken. Volgens de bond zorgen de hoge investeringen in elektrisch rijden en connectiviteit voor druk op het materiaalgebruik. 

Een uitspraak of de kwaliteit over de gehele linie afneemt, doet ADAC niet. Ook meldt ADAC niet welke auto’s het beste en het slechtste scoren.

Ten opzichte van hun voorgangers maken de BMW 3-serie en Renault Zoe de grootste stap vooruit, terwijl de Audi A3 Sportback en Mercedes C-klasse de grootste stap achteruit zetten. Hyundai en Volkswagen staan met meerdere modellen in de lijst van ‘grootste terugval’. 

ADAC meldt dat er veelal sprake is van golfbewegingen. Als een fabrikant veel kritiek krijgt op de kwaliteit van een model dan wordt bij een facelift of nieuw model de kwaliteit verbeterd.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

ADAC: Nieuwe auto vaak slechter dan voorganger | Automotive Online

ADAC: Nieuwe auto vaak slechter dan voorganger

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Veel nieuwe auto’s zijn kwalitatief minder goed dan hun voorgangers. Dat meldt de Duitse consumentenbond ADAC, dat 580 auto’s onderzocht op de kwaliteit van het interieur, materiaal en carrosserie. 

ADAC constateert dat de kostendruk in de auto-industrie bij veel fabrikanten leidt tot versobering van de kwaliteit. Ook bij premiummerken en de Duitse volumemerken. Volgens de bond zorgen de hoge investeringen in elektrisch rijden en connectiviteit voor druk op het materiaalgebruik. 

Een uitspraak of de kwaliteit over de gehele linie afneemt, doet ADAC niet. Ook meldt ADAC niet welke auto’s het beste en het slechtste scoren.

Ten opzichte van hun voorgangers maken de BMW 3-serie en Renault Zoe de grootste stap vooruit, terwijl de Audi A3 Sportback en Mercedes C-klasse de grootste stap achteruit zetten. Hyundai en Volkswagen staan met meerdere modellen in de lijst van ‘grootste terugval’. 

ADAC meldt dat er veelal sprake is van golfbewegingen. Als een fabrikant veel kritiek krijgt op de kwaliteit van een model dan wordt bij een facelift of nieuw model de kwaliteit verbeterd.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.