‘Hyundai wil zelf computerchips gaan maken’

Chiptekort • Daarmee hoopt de autofabrikant de afhankelijkheid van de halfgeleider-industrie te verminderen.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Hyundai wil minder afhankelijk zijn van externe chipfabrikanten (foto: Hyundai)

De Koreaanse autofabrikant Hyundai wil zelf computerchips gaan ontwikkelen en produceren, meldt persbureau Reuters. José Munoz, coo van Hyundai Motor Company, vertelt Reuters dat de autofabrikant daarmee de afhankelijkheid van chipmakers wil verminderen.

Begin dit jaar ontstond een groot tekort aan halfgeleiders bij de autofabrikanten. Dit werd deels veroorzaakt door de stijgende vraag naar laptops en andere elektronische producten tijdens de pandemie. Ondertussen besloten veel autofabrikanten de bestellingen terug te schroeven. De markt herstelde zich echter sneller dan verwacht, met tekorten als gevolg. Vrijwel alle fabrikanten moesten de productie periodiek stilleggen.

Productie inhalen

Munoz vertelde Automotive News dat Hyundai verwacht in het vierde kwartaal de geplande productie weer te halen. Het bedrijf besloot de bestellingen van halfgeleiders tijdens de pandemie niet te verminderen, nadat het de Aziatische markten sterker had zien herstellen dan verwacht, zei Munoz. “Toch willen we onze eigen chips kunnen ontwikkelen binnen de groep, zodat we in een situatie als deze wat minder afhankelijk zijn.”

Munoz meent dat het ergste chiptekort voorbij is. Hyundai had de zwaarste maanden in augustus en september.

‘Hyundai wil zelf computerchips gaan maken’ | Automotive Online

‘Hyundai wil zelf computerchips gaan maken’

Chiptekort • Daarmee hoopt de autofabrikant de afhankelijkheid van de halfgeleider-industrie te verminderen.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Hyundai wil minder afhankelijk zijn van externe chipfabrikanten (foto: Hyundai)

De Koreaanse autofabrikant Hyundai wil zelf computerchips gaan ontwikkelen en produceren, meldt persbureau Reuters. José Munoz, coo van Hyundai Motor Company, vertelt Reuters dat de autofabrikant daarmee de afhankelijkheid van chipmakers wil verminderen.

Begin dit jaar ontstond een groot tekort aan halfgeleiders bij de autofabrikanten. Dit werd deels veroorzaakt door de stijgende vraag naar laptops en andere elektronische producten tijdens de pandemie. Ondertussen besloten veel autofabrikanten de bestellingen terug te schroeven. De markt herstelde zich echter sneller dan verwacht, met tekorten als gevolg. Vrijwel alle fabrikanten moesten de productie periodiek stilleggen.

Productie inhalen

Munoz vertelde Automotive News dat Hyundai verwacht in het vierde kwartaal de geplande productie weer te halen. Het bedrijf besloot de bestellingen van halfgeleiders tijdens de pandemie niet te verminderen, nadat het de Aziatische markten sterker had zien herstellen dan verwacht, zei Munoz. “Toch willen we onze eigen chips kunnen ontwikkelen binnen de groep, zodat we in een situatie als deze wat minder afhankelijk zijn.”

Munoz meent dat het ergste chiptekort voorbij is. Hyundai had de zwaarste maanden in augustus en september.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.