Hertz vindt financiering; aandeelhouders blij

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Hertz vindt financiering en gaat leningen aflossen. (Foto: Hertz).

De Amerikaanse autoverhuurder Hertz heeft een financiering gevonden voor 1,41 miljard euro. Zo maakte het bedrijf bekend. De aandeelhouders reageerde positief: het aandeel steeg met 142 procent. Hertz komt hiermee in de volgende fase van de chapter-11 terecht en kondigt aan het geld te gebruiken voor aflossing van leningen en herstructurering van het bedrijf.

Het Amerikaanse Hertz vroeg in mei chapter-11 aan voor de Amerikaanse en Canadese divisie. Het bedrijf verkeerde in grote financiële moeilijkheden vanwege de coronacrisis. Chapter-11 geeft bedrijven via het Amerikaanse faillissementsrecht de mogelijkheid om onder andere uitstel van betaling te regelen. Eerder maakte Hertz bekend een derde van de vloot van de verhuurauto’s te gaan verkopen om met dat geld de schuldeisers tegemoet te kunnen komen. 

Voor Europa, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland heeft Hertz geen surseance van betaling aangevraagd.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Hertz vindt financiering; aandeelhouders blij | Automotive Online

Hertz vindt financiering; aandeelhouders blij

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Hertz vindt financiering en gaat leningen aflossen. (Foto: Hertz).

De Amerikaanse autoverhuurder Hertz heeft een financiering gevonden voor 1,41 miljard euro. Zo maakte het bedrijf bekend. De aandeelhouders reageerde positief: het aandeel steeg met 142 procent. Hertz komt hiermee in de volgende fase van de chapter-11 terecht en kondigt aan het geld te gebruiken voor aflossing van leningen en herstructurering van het bedrijf.

Het Amerikaanse Hertz vroeg in mei chapter-11 aan voor de Amerikaanse en Canadese divisie. Het bedrijf verkeerde in grote financiële moeilijkheden vanwege de coronacrisis. Chapter-11 geeft bedrijven via het Amerikaanse faillissementsrecht de mogelijkheid om onder andere uitstel van betaling te regelen. Eerder maakte Hertz bekend een derde van de vloot van de verhuurauto’s te gaan verkopen om met dat geld de schuldeisers tegemoet te kunnen komen. 

Voor Europa, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland heeft Hertz geen surseance van betaling aangevraagd.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.