Ford: Tegenvallend derde kwartaal en winstwaarschuwing voor 2019

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Het modellenaanbod van Ford in Europa wordt ingekrompen (foto: Ford)

Een teruglopend marktaandeel en minder omzet: Ford heeft in Q3 de weg naar boven nog niet gevonden. Het marktaandeel daalde wereldwijd met 3 procentpunt, naar 6 procent, zo blijkt uit de cijfers die Ford presenteerde. De omzet daalde 2 procent, naar 37 miljard dollar. De winst liep in Q3 57 procent terug, naar 400 miljoen dollar (359 miljoen euro).

De winst op de Amerikaanse markt, afgelopen kwartaal ruim 2 miljard dollar (1,8 miljard euro), compenseert de verliezen op alle andere markten. Maar toch leiden de tegenvallende cijfers in Q3 tot een winstwaarschuwing: deze gaat de eerder aangekondigde 7 miljard dollar over 2019 waarschijnlijk niet halen.

Europa blijft een probleem voor Ford, ondanks de reorganisaties en bezuinigingen die gaande zijn. Afgelopen kwartaal daalde het marktaandeel van Ford 0,3 procentpunt, naar 6,7 procent. De verkopen liepen met 15 procent terug, tot 303 duizend auto’s. De omzet in Europa daalde 14 procent naar 6,4 miljard dollar. Daarmee maakte de Europese divisie van Ford 179 miljoen dollar verlies. Dat is wel 66 miljoen dollar minder verlies dan in Q3 van 2018. 

Ford-ceo Jim Hackett gaf de volgende toelichting op de Europese markt. “Het Ford-team in Europa maakt forse stappen om het bedrijf te herstructureren. Europa richt zich nu op drie bedrijfsgroepen: een sterk bedrijf in bedrijfsvoertuigen, een kleiner en winstgevender bedrijf in personenauto’s en een nicheportfolio van winstgevende geïmporteerde voertuigen.”

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Ford: Tegenvallend derde kwartaal en winstwaarschuwing voor 2019 | Automotive Online

Ford: Tegenvallend derde kwartaal en winstwaarschuwing voor 2019

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Het modellenaanbod van Ford in Europa wordt ingekrompen (foto: Ford)

Een teruglopend marktaandeel en minder omzet: Ford heeft in Q3 de weg naar boven nog niet gevonden. Het marktaandeel daalde wereldwijd met 3 procentpunt, naar 6 procent, zo blijkt uit de cijfers die Ford presenteerde. De omzet daalde 2 procent, naar 37 miljard dollar. De winst liep in Q3 57 procent terug, naar 400 miljoen dollar (359 miljoen euro).

De winst op de Amerikaanse markt, afgelopen kwartaal ruim 2 miljard dollar (1,8 miljard euro), compenseert de verliezen op alle andere markten. Maar toch leiden de tegenvallende cijfers in Q3 tot een winstwaarschuwing: deze gaat de eerder aangekondigde 7 miljard dollar over 2019 waarschijnlijk niet halen.

Europa blijft een probleem voor Ford, ondanks de reorganisaties en bezuinigingen die gaande zijn. Afgelopen kwartaal daalde het marktaandeel van Ford 0,3 procentpunt, naar 6,7 procent. De verkopen liepen met 15 procent terug, tot 303 duizend auto’s. De omzet in Europa daalde 14 procent naar 6,4 miljard dollar. Daarmee maakte de Europese divisie van Ford 179 miljoen dollar verlies. Dat is wel 66 miljoen dollar minder verlies dan in Q3 van 2018. 

Ford-ceo Jim Hackett gaf de volgende toelichting op de Europese markt. “Het Ford-team in Europa maakt forse stappen om het bedrijf te herstructureren. Europa richt zich nu op drie bedrijfsgroepen: een sterk bedrijf in bedrijfsvoertuigen, een kleiner en winstgevender bedrijf in personenauto’s en een nicheportfolio van winstgevende geïmporteerde voertuigen.”

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.