Ford: winst op beurs ondanks EV-tegenvallers, Hedin neemt Fins verkoopbedrijf over

Ford • Hedin Mobility Group neemt het nationale verkoopbedrijf van Ford in Finland over.
Kim Andriessen Kim Andriessen
Ford in Finland.
(Foto: Shutterstock)

Het autoconcern Ford Motor hoorde gisteren (dinsdag 12 december) bij de winnaars op de aandelenbeurzen in New York met een koersplus van bijna 1 procent. Beleggers lieten zich niet afschrikken door een besluit van Ford om de productiedoelstelling voor 2024 van zijn F-150 Lightning plug-in pick-up te verlagen, zo meldt het ANP.

Ford schroeft ook de productie van zijn elektrische Mustang Mach-E in Mexico terug en schuift plannen voor een tweede accufabriek in Kentucky (Verenigde Staten) op de lange baan. Ford grijpt volgens het persbureau in vanwege de afnemende vraag naar elektrische modellen. Een maand geleden ging er om die reden al een streep door het plan van Ford om in Turkije accu’s te gaan produceren voor elektrische auto’s.

Finland

Tegelijkertijd met dit nieuws komt de aankondiging naar buiten dat Hedin Mobility Group het nationale verkoopbedrijf van Ford in Finland overneemt. Dit maakt Hedin bekend in een persbericht. Met de overname krijgt Hedin er 34 dealers en 16 geautoriseerde werkplaatsen bij in het Scandinavische land. Hedin had al zes Ford-vestigingen in Finland. Samen verkochten die dit jaar bijna 5.000 auto’s van dat merk.

‘In de afgelopen jaren heeft Hedin Mobility Groep een leidende positie ingenomen in de ontwikkeling waarbij OEM-onafhankelijke importeurs/distributeurs met eigen verkoopactiviteiten een steeds normaler distributiemodel in de automotive zijn geworden,’ zo schrijft Hedin in het persbericht.

Hedin Mobility Group, dat over het derde kwartaal een recordomzet rapporteerde, is een Ford-retailer in Zweden, Finland en Nederland en vertegenwoordigt het merk met in totaal 44 verkooppunten.

Ford: winst op beurs ondanks EV-tegenvallers, Hedin neemt Fins verkoopbedrijf over | Automotive Online

Ford: winst op beurs ondanks EV-tegenvallers, Hedin neemt Fins verkoopbedrijf over

Ford • Hedin Mobility Group neemt het nationale verkoopbedrijf van Ford in Finland over.
Kim Andriessen Kim Andriessen
Ford in Finland.
(Foto: Shutterstock)

Het autoconcern Ford Motor hoorde gisteren (dinsdag 12 december) bij de winnaars op de aandelenbeurzen in New York met een koersplus van bijna 1 procent. Beleggers lieten zich niet afschrikken door een besluit van Ford om de productiedoelstelling voor 2024 van zijn F-150 Lightning plug-in pick-up te verlagen, zo meldt het ANP.

Ford schroeft ook de productie van zijn elektrische Mustang Mach-E in Mexico terug en schuift plannen voor een tweede accufabriek in Kentucky (Verenigde Staten) op de lange baan. Ford grijpt volgens het persbureau in vanwege de afnemende vraag naar elektrische modellen. Een maand geleden ging er om die reden al een streep door het plan van Ford om in Turkije accu’s te gaan produceren voor elektrische auto’s.

Finland

Tegelijkertijd met dit nieuws komt de aankondiging naar buiten dat Hedin Mobility Group het nationale verkoopbedrijf van Ford in Finland overneemt. Dit maakt Hedin bekend in een persbericht. Met de overname krijgt Hedin er 34 dealers en 16 geautoriseerde werkplaatsen bij in het Scandinavische land. Hedin had al zes Ford-vestigingen in Finland. Samen verkochten die dit jaar bijna 5.000 auto’s van dat merk.

‘In de afgelopen jaren heeft Hedin Mobility Groep een leidende positie ingenomen in de ontwikkeling waarbij OEM-onafhankelijke importeurs/distributeurs met eigen verkoopactiviteiten een steeds normaler distributiemodel in de automotive zijn geworden,’ zo schrijft Hedin in het persbericht.

Hedin Mobility Group, dat over het derde kwartaal een recordomzet rapporteerde, is een Ford-retailer in Zweden, Finland en Nederland en vertegenwoordigt het merk met in totaal 44 verkooppunten.