Ford werkt samen met Allego

Ford • Bij ‘honderden’ Ford-dealerships in Europa installeert Allego snelladers met een vermogen tot 400 Kw.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
(Foto: Allego).

Snelladers van Allego worden geïnstalleerd bij Ford dealers door heel Europa. Daarnaast ontvangen gebruikers van de Ford-laadpas een ‘voordelig’ tarief bij deze Allego-snelladers. Dat is het resultaat van de nieuwe samenwerking tussen Ford en Allego, zo meldt het laadpaalbedrijf in een persbericht.

Bij ‘honderden’ dealerships in Europa installeert Allego snelladers met een vermogen tot 400 Kw. Ford-klanten profiteren van ‘voordelige’ tarieven als zij bij deze snelladers opladen en gebruik maken van hun Ford-laadpas. Andere EV-rijders kunnen bij de laadpalen betalen met een bankpas. Inclusief de nieuwe laadpalen krijgen automobilisten met de Ford-laadpas toegang tot 600 duizend laadpunten in 36 Europese landen.

Laadtarief

“Ford is van mening dat laadinfrastructuur een van de sleutels is om consumenten het vertrouwen te geven om over te stappen op elektrisch rijden”, zegt Joerg Hofmeister, hoofd van Ford charging en energy in Europa. “Onze nieuwe samenwerking met Allego gaat de laadervaring sneller en gemakkelijker maken voor onze klanten.”

“Door deze Ford-dealerships uit te rusten met Allego’s laadtechnologie, wordt de overstap naar elektrisch rijden alleen maar eenvoudiger en toegankelijker voor EV-rijders in heel Europa”, zegt Mathieu Bonnet, ceo van Allego.

Allego maakte onlangs bekend zijn laadtarief te verhogen met 0,25 euro per uur voor de AC-laders van het bedrijf in de vrije markt. Het bedrijf onderzoekt momenteel of ze ook een dergelijk connectietarief bij de snelladers gaat invoeren. Allego heeft in Nederland 13 duizend laadpalen.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Ford werkt samen met Allego | Automotive Online

Ford werkt samen met Allego

Ford • Bij ‘honderden’ Ford-dealerships in Europa installeert Allego snelladers met een vermogen tot 400 Kw.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
(Foto: Allego).

Snelladers van Allego worden geïnstalleerd bij Ford dealers door heel Europa. Daarnaast ontvangen gebruikers van de Ford-laadpas een ‘voordelig’ tarief bij deze Allego-snelladers. Dat is het resultaat van de nieuwe samenwerking tussen Ford en Allego, zo meldt het laadpaalbedrijf in een persbericht.

Bij ‘honderden’ dealerships in Europa installeert Allego snelladers met een vermogen tot 400 Kw. Ford-klanten profiteren van ‘voordelige’ tarieven als zij bij deze snelladers opladen en gebruik maken van hun Ford-laadpas. Andere EV-rijders kunnen bij de laadpalen betalen met een bankpas. Inclusief de nieuwe laadpalen krijgen automobilisten met de Ford-laadpas toegang tot 600 duizend laadpunten in 36 Europese landen.

Laadtarief

“Ford is van mening dat laadinfrastructuur een van de sleutels is om consumenten het vertrouwen te geven om over te stappen op elektrisch rijden”, zegt Joerg Hofmeister, hoofd van Ford charging en energy in Europa. “Onze nieuwe samenwerking met Allego gaat de laadervaring sneller en gemakkelijker maken voor onze klanten.”

“Door deze Ford-dealerships uit te rusten met Allego’s laadtechnologie, wordt de overstap naar elektrisch rijden alleen maar eenvoudiger en toegankelijker voor EV-rijders in heel Europa”, zegt Mathieu Bonnet, ceo van Allego.

Allego maakte onlangs bekend zijn laadtarief te verhogen met 0,25 euro per uur voor de AC-laders van het bedrijf in de vrije markt. Het bedrijf onderzoekt momenteel of ze ook een dergelijk connectietarief bij de snelladers gaat invoeren. Allego heeft in Nederland 13 duizend laadpalen.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.