Ford sluit fabriek in VK, 1700 banen op de tocht (update)

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
Ford heeft tien productielocaties in het VK. (Foto: Shutterstock) (Foto: Ford)

Ford sluit in 2020 een motorfabriek in Bridgend, Zuid-Wales. Hierdoor lopen 1.700 banen in gevaar. Dit meldt vakbond Unite vandaag tegen Reuters. De Amerikaanse automaker voert momenteel reorganisaties door en de fabriek in Bridgend is economisch onrendabel. Ondanks dat Ford de Britse regering eerder waarschuwde dat bij een harde Brexit de productie teruggeschroefd zou kunnen worden, geeft de fabrikant aan dat Brexit geen rol speelt in het besluit.

In de fabriek in Bridgend werd vorig jaar nog zo’n 20 procent van de 2,7 miljoen motoren in het VK geproduceerd. Het contract dat de fabriek heeft met Jaguar Land Rover eindigt ook in 2020, waardoor er alleen nog benzinemotoren voor Ford gemaakt zouden worden. “Het besluit van Ford om in 2020 zijn fabriek in Bridgend te sluiten is een groteske daad van economisch verraad”, zegt Len McCluskey, hoofd van Unite, de grootste vakbond van Groot-Brittannië.

“We zullen deze sluiting uit alle macht proberen te voorkomen. We doen een beroep op de regeringen van Wales en het VK. We vragen ze om met ons samen te werken om deze fabriek te redden en om verdere schade aan de Britse industrie te voorkomen”, aldus de vakbondsleider.

Door de dreigende Brexit is de productie in het VK ingestort.

Update 7 juni:

Ford heeft bevestigd dat het de fabriek wil sluiten in september volgend jaar. 

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.

Ford sluit fabriek in VK, 1700 banen op de tocht (update) | Automotive Online

Ford sluit fabriek in VK, 1700 banen op de tocht (update)

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
Ford heeft tien productielocaties in het VK. (Foto: Shutterstock) (Foto: Ford)

Ford sluit in 2020 een motorfabriek in Bridgend, Zuid-Wales. Hierdoor lopen 1.700 banen in gevaar. Dit meldt vakbond Unite vandaag tegen Reuters. De Amerikaanse automaker voert momenteel reorganisaties door en de fabriek in Bridgend is economisch onrendabel. Ondanks dat Ford de Britse regering eerder waarschuwde dat bij een harde Brexit de productie teruggeschroefd zou kunnen worden, geeft de fabrikant aan dat Brexit geen rol speelt in het besluit.

In de fabriek in Bridgend werd vorig jaar nog zo’n 20 procent van de 2,7 miljoen motoren in het VK geproduceerd. Het contract dat de fabriek heeft met Jaguar Land Rover eindigt ook in 2020, waardoor er alleen nog benzinemotoren voor Ford gemaakt zouden worden. “Het besluit van Ford om in 2020 zijn fabriek in Bridgend te sluiten is een groteske daad van economisch verraad”, zegt Len McCluskey, hoofd van Unite, de grootste vakbond van Groot-Brittannië.

“We zullen deze sluiting uit alle macht proberen te voorkomen. We doen een beroep op de regeringen van Wales en het VK. We vragen ze om met ons samen te werken om deze fabriek te redden en om verdere schade aan de Britse industrie te voorkomen”, aldus de vakbondsleider.

Door de dreigende Brexit is de productie in het VK ingestort.

Update 7 juni:

Ford heeft bevestigd dat het de fabriek wil sluiten in september volgend jaar. 

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.