Tesla levert in Q1 minder auto’s dan verwacht

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Minder leveringen, maar Model 3 doet het goed in ons land. (Foto: Shutterstock)

Autofabrikant Tesla heeft over de eerste drie maanden van dit jaar iets meer dan 77 duizend auto’s geproduceerd: 62.950 Models 3 en 14.150 Models S en X. Dat meldt Tesla in een persverklaring. Er werden 63 duizend Tesla’s afgeleverd, waarvan 50.900 Models 3 en 12.100 Models S en X. Dat zijn er 31 procent minder dan in het laatste kwartaal van 2018 en 110 procent meer dan over Q1 2018. Ook zijn het er 10 duizend minder dan analisten hadden verwacht. De autofabrikant wijt de lagere levering mede aan het feit dat de Model 3 voornamelijk buiten de Verenigde Staten moet worden afgeleverd, wat meer tijd kost dan verwacht.Lees ook de verkoopprognoses voor 2019: kan Tesla zijn aandeel weer verdubbelen?

Negatief effect

De cijfers over het eerste kwartaal zijn er nog niet, maar Tesla laat al wel weten dat de lagere uitlevering en de aangekondigde prijsverlaging een negatief effect zal hebben op de resultaten van het eerste kwartaal.

In ons land doet Tesla het goed in de verkoop, volgens cijfers van het RDC. De Model 3 werd over de eerste drie maanden van dit jaar 2.707 keer geregistreerd.  

Tesla levert in Q1 minder auto’s dan verwacht | Automotive Online

Tesla levert in Q1 minder auto’s dan verwacht

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Minder leveringen, maar Model 3 doet het goed in ons land. (Foto: Shutterstock)

Autofabrikant Tesla heeft over de eerste drie maanden van dit jaar iets meer dan 77 duizend auto’s geproduceerd: 62.950 Models 3 en 14.150 Models S en X. Dat meldt Tesla in een persverklaring. Er werden 63 duizend Tesla’s afgeleverd, waarvan 50.900 Models 3 en 12.100 Models S en X. Dat zijn er 31 procent minder dan in het laatste kwartaal van 2018 en 110 procent meer dan over Q1 2018. Ook zijn het er 10 duizend minder dan analisten hadden verwacht. De autofabrikant wijt de lagere levering mede aan het feit dat de Model 3 voornamelijk buiten de Verenigde Staten moet worden afgeleverd, wat meer tijd kost dan verwacht.Lees ook de verkoopprognoses voor 2019: kan Tesla zijn aandeel weer verdubbelen?

Negatief effect

De cijfers over het eerste kwartaal zijn er nog niet, maar Tesla laat al wel weten dat de lagere uitlevering en de aangekondigde prijsverlaging een negatief effect zal hebben op de resultaten van het eerste kwartaal.

In ons land doet Tesla het goed in de verkoop, volgens cijfers van het RDC. De Model 3 werd over de eerste drie maanden van dit jaar 2.707 keer geregistreerd.