‘Tesla schrapt plannen voor goedkope EV’

Tesla • Topman Elon Musk ontkent het bericht van Reuters. Op X schreef hij dat het persbureau ‘(weer) liegt’.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Tesla heeft zijn plannen om een goedkope EV te produceren geschrapt, zo meldt persbureau Reuters op basis van meerdere bronnen binnen het bedrijf.

Het besluit zou een streep zijn door belofte van ceo Elon Musk. In januari nog kondigde hij aan dat Tesla van plan was om in de tweede helft van 2025 te beginnen met de productie van het nieuwe model, dat bekend staat als Model 2. De auto zou worden aangeboden voor ongeveer 25 duizend dollar en in Berlijn worden gebouwd.

Musk ontkent de berichten over het schrappen van de plannen. Op X schreef hij dat ‘Reuters (weer) liegt’.

De markt voor goedkope EV’s wordt momenteel echter al overspoeld met modellen van BYD en andere Chinese fabrikanten, een reden voor Musk om de stekker uit de plannen te trekken. BYD zag de verkopen vorig jaar toenemen naar 2,4 miljoen voertuigen.

In China biedt BYD de Seagull aan voor minder dan 10 duizend dollar. Volgens Reuters wil de fabrikant ook dit model exporteren. Kopers buiten China zouden het dubbele bedrag betalen, wat nog altijd minder zou zijn dan de Model 2.

Robotaxi

Volgens Reuters zou Tesla zijn pijlen nu richten op de ontwikkeling van zelfrijdende robotaxi’s op basis van het platform dat voor de Model 2 is ontwikkeld. Het is echter nog niet duidelijk wanneer en met welk verdienmodel de auto’s op de markt komen.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

‘Tesla schrapt plannen voor goedkope EV’ | Automotive Online

‘Tesla schrapt plannen voor goedkope EV’

Tesla • Topman Elon Musk ontkent het bericht van Reuters. Op X schreef hij dat het persbureau ‘(weer) liegt’.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Tesla heeft zijn plannen om een goedkope EV te produceren geschrapt, zo meldt persbureau Reuters op basis van meerdere bronnen binnen het bedrijf.

Het besluit zou een streep zijn door belofte van ceo Elon Musk. In januari nog kondigde hij aan dat Tesla van plan was om in de tweede helft van 2025 te beginnen met de productie van het nieuwe model, dat bekend staat als Model 2. De auto zou worden aangeboden voor ongeveer 25 duizend dollar en in Berlijn worden gebouwd.

Musk ontkent de berichten over het schrappen van de plannen. Op X schreef hij dat ‘Reuters (weer) liegt’.

De markt voor goedkope EV’s wordt momenteel echter al overspoeld met modellen van BYD en andere Chinese fabrikanten, een reden voor Musk om de stekker uit de plannen te trekken. BYD zag de verkopen vorig jaar toenemen naar 2,4 miljoen voertuigen.

In China biedt BYD de Seagull aan voor minder dan 10 duizend dollar. Volgens Reuters wil de fabrikant ook dit model exporteren. Kopers buiten China zouden het dubbele bedrag betalen, wat nog altijd minder zou zijn dan de Model 2.

Robotaxi

Volgens Reuters zou Tesla zijn pijlen nu richten op de ontwikkeling van zelfrijdende robotaxi’s op basis van het platform dat voor de Model 2 is ontwikkeld. Het is echter nog niet duidelijk wanneer en met welk verdienmodel de auto’s op de markt komen.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.