Tesla brengt goedkopere auto eerder op de markt

Tesla • Persbureau Reuters meldde begin deze maand dat Tesla de plannen voor een goedkope ‘Model 2’ zelfs helemaal zou hebben geschrapt.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Tesla)

Tesla wil sneller goedkopere elektrische auto’s op de markt brengen dan eerder gecommuniceerd. Het Amerikaanse concern van topman Elon Musk hoopt op deze manier zijn in het slop geraakte verkopen aan te jagen. Dit meldt ANP.

Tesla is nu van plan om nog voor medio volgend jaar te beginnen met de productie van een nieuwe elektrische auto. Het bedrijf had aan leveranciers laten weten dat het betaalbaardere model, waaraan wordt gewerkt onder de codenaam Redwood, pas veel later volgend jaar beschikbaar zou komen.

Persbureau Reuters meldde begin deze maand dat Tesla de plannen voor een goedkope ‘Model 2’ zelfs helemaal zou hebben geschrapt.

Wat de nieuwe auto moet kosten, is nog niet bekend. Musk heeft in 2020 wel al eens beloofd een nieuwe auto te willen bouwen met een instapprijs van 25 duizend dollar. Daarmee zou Tesla kunnen concurreren met goedkopere benzineauto’s en een groeiend aantal goedkopere elektrische wagens.

De fabrikant heeft het slechtste kwartaal in jaren achter de rug, kwam begin deze maand al naar buiten. In het eerste kwartaal van dit jaar leverde Tesla nog geen 387.000 auto’s af aan klanten, fors minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Nu is ook bekend dat de kwartaalomzet is teruggelopen tot 21,3 miljard dollar, waar een jaar terug nog 23,3 miljard dollar in de boeken ging. De nettowinst halveerde ruimschoots tot 1,1 miljard dollar.

Onder druk

Tesla heeft onder meer last van felle concurrentie in China. Daarbij is de vraag naar elektrische auto’s wereldwijd onder druk komen te staan omdat veel overheden hun subsidieregelingen voor stekkerwagens aan het afbouwen zijn. Om Tesla aan te passen aan de veranderde marktomstandigheden heeft Musk onlangs al een grote ontslagronde aangekondigd waarbij meer dan 10 procent van de ruim 140 duizend banen wereldwijd verdwijnt.

Het bedrijf houdt voorlopig vast aan zijn groeiverwachtingen voor de korte termijn. Tesla waarschuwde in januari al dat de verkoopgroei dit jaar minder spectaculair zal zijn dan vorig jaar. Dat komt volgens het bedrijf omdat in zijn grote fabriek in Texas ook gewerkt wordt aan de nieuwe generatie Tesla’s.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Tesla brengt goedkopere auto eerder op de markt | Automotive Online

Tesla brengt goedkopere auto eerder op de markt

Tesla • Persbureau Reuters meldde begin deze maand dat Tesla de plannen voor een goedkope ‘Model 2’ zelfs helemaal zou hebben geschrapt.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Tesla)

Tesla wil sneller goedkopere elektrische auto’s op de markt brengen dan eerder gecommuniceerd. Het Amerikaanse concern van topman Elon Musk hoopt op deze manier zijn in het slop geraakte verkopen aan te jagen. Dit meldt ANP.

Tesla is nu van plan om nog voor medio volgend jaar te beginnen met de productie van een nieuwe elektrische auto. Het bedrijf had aan leveranciers laten weten dat het betaalbaardere model, waaraan wordt gewerkt onder de codenaam Redwood, pas veel later volgend jaar beschikbaar zou komen.

Persbureau Reuters meldde begin deze maand dat Tesla de plannen voor een goedkope ‘Model 2’ zelfs helemaal zou hebben geschrapt.

Wat de nieuwe auto moet kosten, is nog niet bekend. Musk heeft in 2020 wel al eens beloofd een nieuwe auto te willen bouwen met een instapprijs van 25 duizend dollar. Daarmee zou Tesla kunnen concurreren met goedkopere benzineauto’s en een groeiend aantal goedkopere elektrische wagens.

De fabrikant heeft het slechtste kwartaal in jaren achter de rug, kwam begin deze maand al naar buiten. In het eerste kwartaal van dit jaar leverde Tesla nog geen 387.000 auto’s af aan klanten, fors minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Nu is ook bekend dat de kwartaalomzet is teruggelopen tot 21,3 miljard dollar, waar een jaar terug nog 23,3 miljard dollar in de boeken ging. De nettowinst halveerde ruimschoots tot 1,1 miljard dollar.

Onder druk

Tesla heeft onder meer last van felle concurrentie in China. Daarbij is de vraag naar elektrische auto’s wereldwijd onder druk komen te staan omdat veel overheden hun subsidieregelingen voor stekkerwagens aan het afbouwen zijn. Om Tesla aan te passen aan de veranderde marktomstandigheden heeft Musk onlangs al een grote ontslagronde aangekondigd waarbij meer dan 10 procent van de ruim 140 duizend banen wereldwijd verdwijnt.

Het bedrijf houdt voorlopig vast aan zijn groeiverwachtingen voor de korte termijn. Tesla waarschuwde in januari al dat de verkoopgroei dit jaar minder spectaculair zal zijn dan vorig jaar. Dat komt volgens het bedrijf omdat in zijn grote fabriek in Texas ook gewerkt wordt aan de nieuwe generatie Tesla’s.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.