Vinacles digitaliseert complete procesflow in autobedrijven

Brand story • De naam Vinacles doet wellicht nog niet bij iedereen een belletje rinkelen, maar de onderliggende bedrijven vast wel: A2SP, Mivar Group, VDC, Cartalk International en GoRemarketing. Met het 2Drive dienstenplatform is het bedrijf de enige onafhankelijke full-serviceprovider in de autobranche.
Albert-Jan Cornelissen Albert-Jan Cornelissen
• Laatste update:
Je hebt alleen een internetverbinding en een device nodig om 24/7 wereldwijd te kunnen werken met het systeem. (Beeld: iStock)

“Je hebt in autobedrijven de showroomkant en de werkplaatskant, en de samenwerking daartussen kunnen wij nog beter faciliteren, aldus Maarten Slagtveld, CEO bij Vinacles. “Met onze software-oplossing verloopt wat wij de ‘car journey’ noemen een stuk efficiënter, van sales tot onderhoud en alles wat daar tussen zit. Gebruikers krijgen toegang tot alles in 1 applicatie, waarmee de volledige procesflow wordt gedigitaliseerd.” Denk daarbij aan alle diensten die samenhangen met de sales en aftersales zoals RDW-diensten, maar ook met import en export, zoals transport en BTW-aangifte, of adverteren van occasions. Vinacles is met haar import- en exportdiensten ook werkzaam voor diverse veilinghuizen, waaronder BCA en Autorola. Via het platform wordt direct een voertuigdossier aangemaakt zodra er een wordt ingevoerd, en gebruikers kunnen bijvoorbeeld direct opvragen welk onderhoud een auto nodig heeft en welke onderdelen daarvoor nodig zijn.

Gebruikers krijgen toegang tot alles in 1 applicatie, waarmee de volledige procesflow wordt gedigitaliseerd.

Volledig in de cloud

Waar het oude Driver-pakket nog on premise werkte, dus met software die moest worden geïnstalleerd op elke werklocatie, werkt het nieuwe pakket volledig in de cloud. Dat biedt, zeker in deze tijden van schaalvergroting en (internationale) overnames, diverse voordelen volgens Paul Greijn, manager sales en marketing. “Allereerst is het pakket volledig schaalbaar, zowel naar boven als naar beneden toe. Zo kun je binnen hetzelfde pakket bijvoorbeeld heel eenvoudig een extra vestiging of dienst toevoegen”, vertelt hij. “Je hebt alleen een internetverbinding en een device nodig om 24/7 wereldwijd te kunnen werken met het systeem.” In de ogen van Slagtveld en Greijn speelt Nederland qua automatisering in de autobranche een voortrekkersrol Europawijd gezien, waardoor de producten die hier door de markt worden gebruikt ook goed tot hun recht komen in andere landen. “We hebben zeker plannen om onze dienstverlening Europawijd te gaan uitrollen”, aldus Slagtveld. “Het is ook een meertalig pakket.” Gezien de internationalisering in dealerland van de laatste tijd kan dat een belangrijk aspect zijn.

Perfect toegesneden op wensen

Mooi is ook dat het pakket wordt toegesneden op de wensen van gebruikers. “We werken niet met allerlei verschillende versies, je kunt simpelweg de modules aanzetten die je nodig hebt”, vertelt Greijn. “Heb je als autobedrijf alleen een werkplaats, dan heb je de module auto in- en verkoop niet nodig.” Het mooie daarvan is dat je alleen betaalt voor wat je nodig hebt. Een ander belangrijk verschil is het feit dat Vinacles compleet onafhankelijk is en alles in eigen huis ontwikkeld, daarbij dankbaar gebruikmakend van de kennis die de verschillende bedrijfsonderdelen in de afgelopen 20 jaar hebben vergaard. “We weten wat er in de markt speelt en kunnen ons product snel aanpassen op veranderingen in de markt”, stelt Slagtveld. “De uitdagingen waarmee autobedrijven te maken hebben, zijn grotendeels identiek, maar we houden ook rekening met specifieke wensen van onze klanten.”

Vinacles digitaliseert complete procesflow in autobedrijven | Automotive Online

Vinacles digitaliseert complete procesflow in autobedrijven

Brand story • De naam Vinacles doet wellicht nog niet bij iedereen een belletje rinkelen, maar de onderliggende bedrijven vast wel: A2SP, Mivar Group, VDC, Cartalk International en GoRemarketing. Met het 2Drive dienstenplatform is het bedrijf de enige onafhankelijke full-serviceprovider in de autobranche.
Albert-Jan Cornelissen Albert-Jan Cornelissen
• Laatste update:
Je hebt alleen een internetverbinding en een device nodig om 24/7 wereldwijd te kunnen werken met het systeem. (Beeld: iStock)

“Je hebt in autobedrijven de showroomkant en de werkplaatskant, en de samenwerking daartussen kunnen wij nog beter faciliteren, aldus Maarten Slagtveld, CEO bij Vinacles. “Met onze software-oplossing verloopt wat wij de ‘car journey’ noemen een stuk efficiënter, van sales tot onderhoud en alles wat daar tussen zit. Gebruikers krijgen toegang tot alles in 1 applicatie, waarmee de volledige procesflow wordt gedigitaliseerd.” Denk daarbij aan alle diensten die samenhangen met de sales en aftersales zoals RDW-diensten, maar ook met import en export, zoals transport en BTW-aangifte, of adverteren van occasions. Vinacles is met haar import- en exportdiensten ook werkzaam voor diverse veilinghuizen, waaronder BCA en Autorola. Via het platform wordt direct een voertuigdossier aangemaakt zodra er een wordt ingevoerd, en gebruikers kunnen bijvoorbeeld direct opvragen welk onderhoud een auto nodig heeft en welke onderdelen daarvoor nodig zijn.

Gebruikers krijgen toegang tot alles in 1 applicatie, waarmee de volledige procesflow wordt gedigitaliseerd.

Volledig in de cloud

Waar het oude Driver-pakket nog on premise werkte, dus met software die moest worden geïnstalleerd op elke werklocatie, werkt het nieuwe pakket volledig in de cloud. Dat biedt, zeker in deze tijden van schaalvergroting en (internationale) overnames, diverse voordelen volgens Paul Greijn, manager sales en marketing. “Allereerst is het pakket volledig schaalbaar, zowel naar boven als naar beneden toe. Zo kun je binnen hetzelfde pakket bijvoorbeeld heel eenvoudig een extra vestiging of dienst toevoegen”, vertelt hij. “Je hebt alleen een internetverbinding en een device nodig om 24/7 wereldwijd te kunnen werken met het systeem.” In de ogen van Slagtveld en Greijn speelt Nederland qua automatisering in de autobranche een voortrekkersrol Europawijd gezien, waardoor de producten die hier door de markt worden gebruikt ook goed tot hun recht komen in andere landen. “We hebben zeker plannen om onze dienstverlening Europawijd te gaan uitrollen”, aldus Slagtveld. “Het is ook een meertalig pakket.” Gezien de internationalisering in dealerland van de laatste tijd kan dat een belangrijk aspect zijn.

Perfect toegesneden op wensen

Mooi is ook dat het pakket wordt toegesneden op de wensen van gebruikers. “We werken niet met allerlei verschillende versies, je kunt simpelweg de modules aanzetten die je nodig hebt”, vertelt Greijn. “Heb je als autobedrijf alleen een werkplaats, dan heb je de module auto in- en verkoop niet nodig.” Het mooie daarvan is dat je alleen betaalt voor wat je nodig hebt. Een ander belangrijk verschil is het feit dat Vinacles compleet onafhankelijk is en alles in eigen huis ontwikkeld, daarbij dankbaar gebruikmakend van de kennis die de verschillende bedrijfsonderdelen in de afgelopen 20 jaar hebben vergaard. “We weten wat er in de markt speelt en kunnen ons product snel aanpassen op veranderingen in de markt”, stelt Slagtveld. “De uitdagingen waarmee autobedrijven te maken hebben, zijn grotendeels identiek, maar we houden ook rekening met specifieke wensen van onze klanten.”