‘Leapmotor gaat EV’s produceren in Poolse Stellantis-fabriek’

Stellantis • De productie van de Leapmotor T03 begint voor het eind van juni dit jaar.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
(Foto: Leapmotor).

Leapmotor gaat zijn elektrische auto’s produceren in de Stellantis-fabriek in Polen. Dat melden twee ingewijden aan persbureau Reuters.

De productie van de Leapmotor T03 begint voor het eind van juni dit jaar. Stellantis-cfo Natalie Knight noemde Leapmotor ‘het 15e merk van Stellantis, gericht op consumenten die kostenbewust zijn maar de beste technologie in hun producten willen’. Leapmotor richt zich specifiek op het laaggeprijsde deel van de markt. De T03 moet ongeveer 20 duizend euro gaan kosten.

Leapmotor en Stellantis vormen sinds vorig jaar een joint venture, en de laatstgenoemde heeft het exclusieve recht om Leapmotor-producten buiten China te bouwen, exporteren en verkopen. Stellantis bezit 51 procent van de aandelen van de joint venture. 

Poolse fabriek

De fabriek in Polen is een van oorsprong Fiat-fabriek. Momenteel produceert de fabriek verschillende Stellantis-voertuigen, waaronder benzine- en hybrideversies van de Fiat 500, de Fiat 600, de Jeep Avenger en de nieuwe Alfa Romeo Milano, die volgende maand wordt onthuld.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

‘Leapmotor gaat EV’s produceren in Poolse Stellantis-fabriek’ | Automotive Online

‘Leapmotor gaat EV’s produceren in Poolse Stellantis-fabriek’

Stellantis • De productie van de Leapmotor T03 begint voor het eind van juni dit jaar.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
(Foto: Leapmotor).

Leapmotor gaat zijn elektrische auto’s produceren in de Stellantis-fabriek in Polen. Dat melden twee ingewijden aan persbureau Reuters.

De productie van de Leapmotor T03 begint voor het eind van juni dit jaar. Stellantis-cfo Natalie Knight noemde Leapmotor ‘het 15e merk van Stellantis, gericht op consumenten die kostenbewust zijn maar de beste technologie in hun producten willen’. Leapmotor richt zich specifiek op het laaggeprijsde deel van de markt. De T03 moet ongeveer 20 duizend euro gaan kosten.

Leapmotor en Stellantis vormen sinds vorig jaar een joint venture, en de laatstgenoemde heeft het exclusieve recht om Leapmotor-producten buiten China te bouwen, exporteren en verkopen. Stellantis bezit 51 procent van de aandelen van de joint venture. 

Poolse fabriek

De fabriek in Polen is een van oorsprong Fiat-fabriek. Momenteel produceert de fabriek verschillende Stellantis-voertuigen, waaronder benzine- en hybrideversies van de Fiat 500, de Fiat 600, de Jeep Avenger en de nieuwe Alfa Romeo Milano, die volgende maand wordt onthuld.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.