‘Stellantis-Leapmotor joint venture goedgekeurd door China’

Stellantis • De joint venture geeft Stellantis exclusieve rechten om buiten China de producten van het Chinese automerk Leapmotor te bouwen, exporteren en verkopen.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

De Stellantis-Leapmotor Joint Venture is goedgekeurd door de Chinese overheid, zo melden interne bronnen aan Reuters. China’s National Development and Reform Commission (NDRC) geeft volgens de bronnen toestemming, maar de deal wacht nog wel op goedkeuring van toezichthouders op andere markten.

Vorig jaar oktober gaf Stellantis aan dat het bedrijf 21 procent in aandelen in Leapmotor koopt. Deze deal, ter waarde van 1,6 miljard dollar, geeft Stellantis exclusieve rechten om buiten China de Leapmotor-producten te bouwen, exporteren en verkopen.

De joint venture moet Stellantis helpen om zijn aanbod van laaggeprijsde BEV’s in Europa uit te breiden. De joint venture heeft als doel om in 2030 ongeveer 500 duizend verkopen buiten China te realiseren.

Italië

Stellantis overweegt om in Fiat’s Mirafiori-fabriek in Turijn tot 150 duizend goedkope EV’s per jaar te bouwen van Leapmotor. Die zijn bestemd voor de Europese markt, en worden door dealers van Stellantis verkocht. Dat melden bronnen aan Automotive News Europe.

Stellantis draaide eerder zijn Fiat-productie in de fabriek flink terug vanwege tegenvallende verkopen van de nieuwe elektrische 500.

Eerder werd ook BYD gelinkt aan Italië. Het Chinese merk benaderde de Italiaanse overheid omdat BYD mogelijk auto’s wil produceren in Italië. 

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.