Stellantis haalt Italiaanse vlag van Poolse Fiats

Fiat • Stellantis zei dinsdag dat de beslissing onafhankelijk werd genomen om “te opereren met volledige en absolute transparantie” als het gaat om waar de auto’s zijn gemaakt “en om misverstanden in dit verband te voorkomen”.
Robert L. Smid Robert L. Smid
(Foto: Shutterstock)

Stellantis verwijdert de Italiaanse vlag van de achterbumpers van in Polen in elkaar gezette Fiat 600’s, zo meldt het ANP. De Italiaanse autoriteiten hebben de autofabrikant herhaaldelijk beschuldigd van misleiding over de herkomst van de in het buitenland geproduceerde auto’s.

Zondag namen de Italiaanse autoriteiten tientallen Fiat Topolino’s in beslag omdat daarop een Italiaans vlaggetje was geplakt, terwijl die auto’s in werkelijkheid in Marokko in elkaar gezet zijn.

‘Absolute transparantie’

Stellantis zei dinsdag dat de beslissing onafhankelijk werd genomen om “te opereren met volledige en absolute transparantie” als het gaat om waar de auto’s zijn gemaakt “en om misverstanden in dit verband te voorkomen”.

De beslissing is onderdeel van een bredere vete tussen Rome en Fiat-moeder Stellantis. De Italiaanse overheid heeft openlijk kritiek geleverd op het maken van auto’s van historische Italiaanse merken als Fiat en Alfa Romeo in goedkopere landen.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

Stellantis haalt Italiaanse vlag van Poolse Fiats | Automotive Online

Stellantis haalt Italiaanse vlag van Poolse Fiats

Fiat • Stellantis zei dinsdag dat de beslissing onafhankelijk werd genomen om “te opereren met volledige en absolute transparantie” als het gaat om waar de auto’s zijn gemaakt “en om misverstanden in dit verband te voorkomen”.
Robert L. Smid Robert L. Smid
(Foto: Shutterstock)

Stellantis verwijdert de Italiaanse vlag van de achterbumpers van in Polen in elkaar gezette Fiat 600’s, zo meldt het ANP. De Italiaanse autoriteiten hebben de autofabrikant herhaaldelijk beschuldigd van misleiding over de herkomst van de in het buitenland geproduceerde auto’s.

Zondag namen de Italiaanse autoriteiten tientallen Fiat Topolino’s in beslag omdat daarop een Italiaans vlaggetje was geplakt, terwijl die auto’s in werkelijkheid in Marokko in elkaar gezet zijn.

‘Absolute transparantie’

Stellantis zei dinsdag dat de beslissing onafhankelijk werd genomen om “te opereren met volledige en absolute transparantie” als het gaat om waar de auto’s zijn gemaakt “en om misverstanden in dit verband te voorkomen”.

De beslissing is onderdeel van een bredere vete tussen Rome en Fiat-moeder Stellantis. De Italiaanse overheid heeft openlijk kritiek geleverd op het maken van auto’s van historische Italiaanse merken als Fiat en Alfa Romeo in goedkopere landen.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.