Nieuwe Ford E-Transit Custom begin 2025 bij de Nederlandse dealers

Bestelauto • De volledig elektrische aandrijflijn beschikt over een batterijpakket van 65 kWh, wat volgens Ford goed is voor een actieradius van maximaal 329 kilometer.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: Ford)

De elektrische variant van de Ford Transit Custom staat begin volgend jaar bij de Nederlandse dealers. Het nieuwe voertuig wordt leverbaar vanaf 46.320 euro (excl. btw/bpm). Dit maakt de importeur bekend.

Ford liet in 2021 weten per 2030 in Europa volledig over te stappen op de verkoop van elektrische auto’s, maar komt daar nu op terug.

De volledig elektrische aandrijflijn beschikt over een batterijpakket van 65 kWh, wat volgens Ford goed is voor een actieradius van maximaal 329 kilometer. Er is keuze uit twee vermogensvarianten: 100 en 160 kW (136 en 218 pk); beide leveren 415 Nm trekkracht. Een elektromotor met 210 kW (286 pk) is exclusief voor de E-Transit Custom MS-RT. Een garantie van acht jaar of 160 duizend kilometer dekt volgens de importeur alle hoogspanningscomponenten.

Verlengde onderhoudsinterval

De bestelauto heeft een laadvermogen van 1.147 kilo en een maximaal aanhangergewicht van 2.300 kilo. Verder meldt Ford dat de E-Transit Custom voor onderhoud eens in de twee jaar naar de werkplaats moet, zonder kilometerlimiet. Voor de grote Ford E-Transit is de onderhoudsinterval per 2025 ook verlengd naar twee jaar.

De Transit Custom kan snelladen met gelijkstroom (DC) tot 125 kW. Opladen van de batterijen van 15 naar 80 procent duurt volgens Ford dan ongeveer 41 minuten. Ford Pro levert elke E-Transit Custom met een gratis abonnement voor twaalf maanden toegang tot meer dan 600 duizend openbare laadpunten in Europa via het BlueOval Charge Network.

Bij de introductie van de elektrische Transit Custom introduceert Ford Pro op de grote Europese markten tegelijkertijd een thuislaadoplossing voor bedrijven, inclusief installatie van een wallbox, beheersoftware en onderhoud.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

Nieuwe Ford E-Transit Custom begin 2025 bij de Nederlandse dealers | Automotive Online

Nieuwe Ford E-Transit Custom begin 2025 bij de Nederlandse dealers

Bestelauto • De volledig elektrische aandrijflijn beschikt over een batterijpakket van 65 kWh, wat volgens Ford goed is voor een actieradius van maximaal 329 kilometer.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: Ford)

De elektrische variant van de Ford Transit Custom staat begin volgend jaar bij de Nederlandse dealers. Het nieuwe voertuig wordt leverbaar vanaf 46.320 euro (excl. btw/bpm). Dit maakt de importeur bekend.

Ford liet in 2021 weten per 2030 in Europa volledig over te stappen op de verkoop van elektrische auto’s, maar komt daar nu op terug.

De volledig elektrische aandrijflijn beschikt over een batterijpakket van 65 kWh, wat volgens Ford goed is voor een actieradius van maximaal 329 kilometer. Er is keuze uit twee vermogensvarianten: 100 en 160 kW (136 en 218 pk); beide leveren 415 Nm trekkracht. Een elektromotor met 210 kW (286 pk) is exclusief voor de E-Transit Custom MS-RT. Een garantie van acht jaar of 160 duizend kilometer dekt volgens de importeur alle hoogspanningscomponenten.

Verlengde onderhoudsinterval

De bestelauto heeft een laadvermogen van 1.147 kilo en een maximaal aanhangergewicht van 2.300 kilo. Verder meldt Ford dat de E-Transit Custom voor onderhoud eens in de twee jaar naar de werkplaats moet, zonder kilometerlimiet. Voor de grote Ford E-Transit is de onderhoudsinterval per 2025 ook verlengd naar twee jaar.

De Transit Custom kan snelladen met gelijkstroom (DC) tot 125 kW. Opladen van de batterijen van 15 naar 80 procent duurt volgens Ford dan ongeveer 41 minuten. Ford Pro levert elke E-Transit Custom met een gratis abonnement voor twaalf maanden toegang tot meer dan 600 duizend openbare laadpunten in Europa via het BlueOval Charge Network.

Bij de introductie van de elektrische Transit Custom introduceert Ford Pro op de grote Europese markten tegelijkertijd een thuislaadoplossing voor bedrijven, inclusief installatie van een wallbox, beheersoftware en onderhoud.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.