Tesla roept 125.000 auto’s terug in de VS vanwege gordelwaarschuwing

Tesla • De terugroepactie betreft S-, X-, 3- en Y-modellen en wordt opgelost met een software-update.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Tesla roept meer dan 125 duizend voertuigen in de Verenigde Staten terug vanwege een storing in het waarschuwingssysteem voor veiligheidsgordels. Dit meldt persbureau ANP.

Het waarschuwingslampje en het geluidssignaal werken soms niet als de bestuurder geen gordel om heeft. Volgens de Amerikaanse toezichthouder NHTSA voldoen de auto’s daardoor niet aan de veiligheidseisen.

Cybertruck

De terugroepactie heeft betrekking op bepaalde S-, X-, 3- en Y-modellen. Tesla zal een software-update uitbrengen om het probleem op te lossen.

In januari moest Tesla al 200 duizend auto’s terugroepen in de VS om een softwarestoring die het zicht van bestuurders tijdens het achteruitrijden kon belemmeren. In april riep het bedrijf bijna 4 duizend Cybertrucks terug om een gaspedaal te repareren.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Tesla roept 125.000 auto’s terug in de VS vanwege gordelwaarschuwing | Automotive Online

Tesla roept 125.000 auto’s terug in de VS vanwege gordelwaarschuwing

Tesla • De terugroepactie betreft S-, X-, 3- en Y-modellen en wordt opgelost met een software-update.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Tesla roept meer dan 125 duizend voertuigen in de Verenigde Staten terug vanwege een storing in het waarschuwingssysteem voor veiligheidsgordels. Dit meldt persbureau ANP.

Het waarschuwingslampje en het geluidssignaal werken soms niet als de bestuurder geen gordel om heeft. Volgens de Amerikaanse toezichthouder NHTSA voldoen de auto’s daardoor niet aan de veiligheidseisen.

Cybertruck

De terugroepactie heeft betrekking op bepaalde S-, X-, 3- en Y-modellen. Tesla zal een software-update uitbrengen om het probleem op te lossen.

In januari moest Tesla al 200 duizend auto’s terugroepen in de VS om een softwarestoring die het zicht van bestuurders tijdens het achteruitrijden kon belemmeren. In april riep het bedrijf bijna 4 duizend Cybertrucks terug om een gaspedaal te repareren.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.