‘Renault ontwikkelt nieuwe elektrische Twingo met Chinese partner’

Renault • De nieuwe elektrische Twingo zal minder dan 20 duizend euro kosten.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
De Renault Twingo EV moet in 2026 op de markt komen (foto: Renault)

Renault werkt samen met een Chinese partner aan de ontwikkeling van de nieuwe generatie elektrische Twingo. Dit meldt persbureau Reuters. De samenwerking met de Chinezen moet helpen de ontwikkeltijd en kosten van het nieuwe model, dat minder dan 20 duizend euro gaat kosten, te verlagen.

Luca de Meo, ceo van Renault, onthulde vorig jaar de plannen voor de elektrische Twingo. Het ontwerp en de engineering vinden plaats in Frankrijk, terwijl de productie in Europa, mogelijk in Slovenië, wordt uitgevoerd. Ampere, de elektrische voertuigendivisie van Renault, leidt dit project.

Volkswagen

Eerder deze maand beëindigden Renault en Volkswagen hun gesprekken om samen een betaalbare elektrische versie van de Twingo te ontwikkelen. Renault kiest nu voor een Chinese partner om de ontwikkeling van EV-modellen te versnellen.

Ook Stellantis werkt samen met een Chinese partner. Leapmotor gaat zijn elektrische auto’s produceren in de Stellantis-fabriek in Polen.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

‘Renault ontwikkelt nieuwe elektrische Twingo met Chinese partner’ | Automotive Online

‘Renault ontwikkelt nieuwe elektrische Twingo met Chinese partner’

Renault • De nieuwe elektrische Twingo zal minder dan 20 duizend euro kosten.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
De Renault Twingo EV moet in 2026 op de markt komen (foto: Renault)

Renault werkt samen met een Chinese partner aan de ontwikkeling van de nieuwe generatie elektrische Twingo. Dit meldt persbureau Reuters. De samenwerking met de Chinezen moet helpen de ontwikkeltijd en kosten van het nieuwe model, dat minder dan 20 duizend euro gaat kosten, te verlagen.

Luca de Meo, ceo van Renault, onthulde vorig jaar de plannen voor de elektrische Twingo. Het ontwerp en de engineering vinden plaats in Frankrijk, terwijl de productie in Europa, mogelijk in Slovenië, wordt uitgevoerd. Ampere, de elektrische voertuigendivisie van Renault, leidt dit project.

Volkswagen

Eerder deze maand beëindigden Renault en Volkswagen hun gesprekken om samen een betaalbare elektrische versie van de Twingo te ontwikkelen. Renault kiest nu voor een Chinese partner om de ontwikkeling van EV-modellen te versnellen.

Ook Stellantis werkt samen met een Chinese partner. Leapmotor gaat zijn elektrische auto’s produceren in de Stellantis-fabriek in Polen.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.