JLR geeft wereldwijd 31.000 technici EV-training

JLR • De Britse autofabrikant denkt dit jaar ook nog eens 950 nieuwe medewerkers aan te trekken voor de bouw van elektrische auto’s.
Redactie Redactie
(foto: JLR)

Jaguar Land Rover (JLR) heeft wereldwijd ruim 20 duizend autotechnici getraind op het gebied van EV-techniek. Het gaat om zowel fabrieksarbeiders als monteurs bij dealerbedrijven. Daarnaast krijgen dit jaar nog eens 11 duizend fabrieksmedewerkers een opleiding voor de bouw van elektrische voertuigen. Dit maakt de autofabrikant bekend.

Inmiddels hebben volgens het bedrijf meer dan 10 duizend monteurs (95 procent) die wereldwijd werkzaam zijn bij een JLR-dealer, een EV-training gehad voor onderhoud en reparatie van elektrische auto’s.

De Britse autofabrikant denkt dit jaar ook nog eens 950 nieuwe medewerkers aan te trekken voor de bouw van elektrische auto’s. “We zijn bezig om een meer divers scala aan talent aan te trekken en op te leiden. Elektrificatie biedt ook aantrekkelijke mogelijkheden voor bijvoorbeeld vrouwen die eerst vooral werkten aan verbrandingsmotoren,’’ zegt directeur industriële operaties Barbara Bergmeier.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

JLR geeft wereldwijd 31.000 technici EV-training | Automotive Online

JLR geeft wereldwijd 31.000 technici EV-training

JLR • De Britse autofabrikant denkt dit jaar ook nog eens 950 nieuwe medewerkers aan te trekken voor de bouw van elektrische auto’s.
Redactie Redactie
(foto: JLR)

Jaguar Land Rover (JLR) heeft wereldwijd ruim 20 duizend autotechnici getraind op het gebied van EV-techniek. Het gaat om zowel fabrieksarbeiders als monteurs bij dealerbedrijven. Daarnaast krijgen dit jaar nog eens 11 duizend fabrieksmedewerkers een opleiding voor de bouw van elektrische voertuigen. Dit maakt de autofabrikant bekend.

Inmiddels hebben volgens het bedrijf meer dan 10 duizend monteurs (95 procent) die wereldwijd werkzaam zijn bij een JLR-dealer, een EV-training gehad voor onderhoud en reparatie van elektrische auto’s.

De Britse autofabrikant denkt dit jaar ook nog eens 950 nieuwe medewerkers aan te trekken voor de bouw van elektrische auto’s. “We zijn bezig om een meer divers scala aan talent aan te trekken en op te leiden. Elektrificatie biedt ook aantrekkelijke mogelijkheden voor bijvoorbeeld vrouwen die eerst vooral werkten aan verbrandingsmotoren,’’ zegt directeur industriële operaties Barbara Bergmeier.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.